020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: een warm weerzien met Regent's Seven Seas Splendor

In februari 2020, vlak voordat de Corona pandemie de hele wereld in haar greep kreeg, maakten we kennis met de toen gloednieuwe Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises tijdens een korte cruise van Rome naar Barcelona. Nu, anderhalf jaar later, vliegen we naar Griekenland voor een warm weerzien. Dit is ons verslag van een november cruise door de Middellandse Zee.

Voordat ik in het vliegtuig kan stappen moeten er nog wel de nodige voorbereidingen getroffen worden. Online inchecken bij de rederij en luchtvaartmaatschappij, excursies boeken, een "Passenger Locator Form" voor Griekenland, een QR code én een vaccinatiebewijs mee én een PCR test vlak voor vertrek. Met negatieve testresultaten, vaccinatiebewijs en een map vol formulieren en codes kom ik aan op Schiphol. Daar moet ik inchecken aan de balie en worden mijn papieren gecontroleerd. Met een vriendelijk "goede reis!" kan ik mijn weg vervolgen. De KLM vlucht verloopt zoals we gewend zijn; met een stevige boterham en een kopje koffie in een bekertje met molentjes. Na een kleine drie uur vliegen landen we op het vliegveld van Athene waar het inmiddels 01.15 uur 's nachts is. Dat heeft als voordeel dat we bij de controles de enige zijn en we in recordtempo onze bagage hebben. Het loopt tegen half drie als ik het licht uitdoe in mijn kamer in het Sofitel Airport Hotel.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeWeer terug in de vertrekhal op Schiphol. Foto © VCK Cruises

Piraeus, Griekenland

Na een te korte nacht verloopt mijn persoonlijke herstart de volgende morgen wat moeizaam maar in de taxi op weg naar de haven van Piraeus verheug ik me op het weerzien met de fantastische Seven Seas Splendor. Daar is ze, gepavoiseerd en stralend in de warme Griekse najaarszon. Voordat ik kan inchecken volgt er eerst een Corona sneltest. Als mijn unieke cijfercode op een televisiescherm verschijnt kan ik mijn weg vervolgen en al snel nader ik de loopplank. Ik ben terug aan boord van de Seven Seas Splendor! Wat is er veel gebeurd sinds we elkaar voor het laatst zagen. In afwachting van het seintje dat mijn suite beschikbaar is laat ik me de lunch goed smaken op het achterdek. Het is gewoon weer even zomer. Een glaasje champagne? Ach, waarom niet. Mijn luxe all-inclusive cruise is officieel begonnen.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeWelkom aan boord! Een zonnige start van onze Middellandse Zee cruise. Foto © VCK Cruises

Als ik later in mijn Concierge Suite kom staat mijn koffer al prominent in de inloopkast, klaar om uitgepakt te worden. Alles klopt tot in het kleinste detail in deze suites: de USB aansluitingen naast het comfortabele bed, het nachtlampje bij de badkamer, de dubbele wastafel, de l'Occitane producten, de espresso machine, de draaibare televisie, de ruime inloop-regen-douche, het grote balkon waar zelfs een ligbed op staat. Mijn vriendelijke suite steward Lester lijkt een zesde zintuig te hebben want elke morgen kom ik na het ontbijt steevast terug in een volledige opgeruimde suite.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeConcierge Suite op de Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises. Foto's © VCK Cruises

De band speelt bij het zwembad en er wordt er gezellig geborreld als de Seven Seas Splendor zich losmaakt van de kade en de haven van Piraeus verlaat. Dineren doen we in het Compass Rose Restaurant en dat is meteen een schot in de culinaire roos. De menukaart is hier zo lang dat kiezen een haast onmogelijke opgave wordt: kreeft, tongfilet, de beste steaks maar ook een fantasierijk culinair menu van de chef kok én daarnaast voldoende vegetarische opties. Een heerlijke bloemkool en aardappelsoep, een ongekend goede paddenstoelenrisotto en "Veal Piccata": het is allemaal heerlijk. De bemanning heeft overduidelijk plezier in hun werk en de service is informeel, vrolijk en attent in de beste cruise traditie.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDe Seven Seas Splendor vertrekt uit Piraeus, Griekenland. Foto © VCK Cruises

Mytilini, Lesbos, Griekenland

Als ik wakker word en de gordijnen open doe komt de zon op boven de haven van Mytilini op het eiland Lesbos. Magisch! Ik ontbijt buiten op het achterdek met een cappuccino en een bakje muesli met verse aardbeien. De zon schijnt en het is warm; een perfecte herfstdag in de Middellandse Zee. Met een bijna lege tenderboot word ik naar het haventje van Mytilini gebracht waar ik een wandeling maak langs visserbootjes en uitnodigende taverna's. Op de afgesproken tijd stap ik in de gereedstaande tourbus voor een excursie naar het binnenland van Lesbos. Dit is een van de vele inbegrepen excursies die Regent Seven Seas Cruises aanbiedt. Zeker in deze Corona tijden is het goed te weten dat de bussen maar voor 60% gevuld worden en dat mondkapjes tijdens de excursie verplicht zijn. Overigens is het dragen van mondkapjes op deze cruise ook verplicht aan boord van de Seven Seas Splendor. Alleen als je ergens eet of drinkt gaan de mondkapjes af. Het went zo snel; na een paar dagen weet ik niet beter.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeWelkom in Mytilini op het Griekse eiland Lesbos. Foto's © VCK Cruises

Normaliter zou ik vandaag waarschijnlijk geen landexcursie geboekt hebben maar het gemak van "all-inclusive excursies" zorgt er voor dat ik nu in de bus koers zet naar het bergdorpje Agiasos. Het binnenland van Lesbos is opvallend bergachtig en de novemberzon zet het landschap in een sprookjesachtige gloed. Ik ben er van overtuigd dat Agiasos in de zomer overspoeld wordt door toeristen maar nu zijn de nauwe steile straatjes heerlijk rustig. Een absolute must is een bezoek aan de indrukwekkende Maria kerk; het interieur is werkelijk oogverblindend mooi maar fototoestellen zijn hier verboden. We lunchen op een schaduwrijke plek onder de druivenranken met een fantastische Griekse salade en een glaasje ouzo.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeEen wandeling door het plaatsje Agiasos op het Griekse eiland Lesbos. Foto's © VCK Cruises

Als het anker opgehaald wordt en we afscheid nemen van Lesbos worden we getrakteerd op een onvergetelijke zonsondergang. De Seven Seas Splendor klieft met 19 knopen door rimpelloos water noordwaarts richting Istanbul. Vanavond eten we nogmaals in het Compass Rose restaurant en wederom is de kwaliteit van service en eten uitmuntend. Als ik het restaurant uit loop word ik als vanzelf naar de Splendor Lounge geleid waar het feest is. De sfeer is uitgelaten. Er wordt volop gezongen en gedanst; het is té gezellig en het wordt té laat.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeMagisch vertrek uit Mytilini, Lesbos. Foto's © VCK Cruises

Istanbul, Turkije

Naast het weerzien met Seven Seas Splendor is er een ander weerzien waar ik naar uitgekeken heb: dat met Istanbul. De grootste stad van het Europese continent prijkt sinds mijn eerste bezoek op mijn favorietenlijst. Vol verwachting open ik de gordijnen en zie .... niets. Een ondoordringbare mist houdt Istanbul in haar greep. Tijdens het ontbijt in het La Veranda buffetrestaurant lijkt de mist iets op te trekken. Ik weet niet wat ik zie. Het stadsdeel Galata is onherkenbaar veranderd sinds mijn laatste bezoek aan Istanbul. Een haast buitenaardse, hypermoderne cruiseterminal vol technische snufjes strekt zich grotendeels ondergronds uit. Er wordt op de kade druk gebouwd aan indrukwekkende musea en winkelcentra. In de enorme parkeergarage van de cruiseterminal vinden we even later de bus voor de excursie. In een klein gezelschap rijden we naar het Aziatische deel van deze gigantische stad, over de imposante Bosporusbrug die lijkt te zweven in de mistflarden. We bezoeken een moskee, drinken thee aan de Bosporus en als de zon doorkomt eten we Turkse yoghurt op een pleintje.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDe Bosporusbrug in Istanbul verbindt Europa met Azië. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeEen wandeling door het kleurrijke Aziatische deel van Istanbul. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeVisrestaurants aan de Bosporus in Istanbul. Foto © VCK Cruises

Terug aan boord kleed ik me snel om; mijn wasgoed doe ik in de katoenen waszak en die leg ik op mijn bed. Bij Regent Seven Seas Cruises is tegenwoordig ook de was- en strijkservice inbegrepen bij de reissom. Mijn kleding zie ik morgen terug in mijn inloopkast, keurig gestreken. Over luxe gesproken...
Om 19.30 meld ik me bij Chartreuse, het elegante Franse specialiteitenrestaurant van de Seven Seas Splendor. Ook hier is alles inbegrepen bij de reissom. Het menu van Chartreuse leest als een bezoek aan Parijs. Mijn keuze valt op "Saumon Fumé Balik", "Bisque de Homard a l'Armagnac", "Tournedos de Boeuf Grillé Rossini" en "Ile Flottante". De (inbegrepen) huiswijnen komen -vanzelfsprekend- uit Frankrijk en zijn net als de gerechten van hoge kwaliteit.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDiner in restaurant Chartreuse op de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

Seven Seas Splendor blijft een groot deel van het weekend in Istanbul liggen. De zondagmorgen begint met een heerlijk ontbijt in La Véranda. In de mooie Coffee Connection koffiebar bestel ik een espresso macchiato; mijn favoriete koffievariant. Ook die is inbegrepen bij de reissom. Ik zit zo geconcentreerd te werken dat ik de tijd een beetje uit het oog verlies. Pas tegen elven ga ik aan land, door de enorme cruiseterminal en lopend de stad in. De trendy vijfsterren hotels schieten hier als paddenstoelen uit de grond. Gelukkig zijn de kleine straatjes met hippe café's en de steegjes met kruiden- en notenkraampjes net zo exotisch als altijd. Istanbul blijft voor mij een fascinerende melange van oost en west; het is een fijn weerzien.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDe hypermoderne en enorme cruiseterminal in Istanbul. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDe Seven Seas Splendor van Regent Seven Seas Cruises in Istanbul. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDwalen door Istanbul, de grootste stad van Turkije. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeKruiden en specerijen in overvloed. Foto © VCK Cruises

Mijn favoriete restaurant aan boord van de Seven Seas Splendor is Pacific Rim. Hier serveert men Aziatische specialiteiten: sushi, sashimi, tempura van kreeft, dim sum en de meest verrukkelijke hoofdgerechten. Dineren in Pacific Rim is een feest voor de smaakpapillen. Een tip: vraag om een proeverij van voorgerechten en bestel zeker de zeebaars met miso als hoofdgerecht. U zult niet teleurgesteld worden.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeFantastisch diner in Pacific Rim, het Aziatische restaurant. Foto's © VCK Cruises

Kusadasi, Turkije

De stralende zon begroet ons in Kusadasi, de Turkse badplaats aan de Egeïsche Zee. De temperatuur loopt vandaag op tot 23C. Na het ontbijt open ik mijn drijvende balkonkantoor. Op alle schepen van Regent Seven Seas Cruises is het gebruik van Wifi inbegrepen; al naar gelang de gekozen suite voor 4 apparaten. Ik werk tot mijn maag me laat weten dat het tijd is voor de lunch. Ik kan kiezen uit La Véranda, Prime 7, Chartreuse, een kleine snack in de Coffee Connection of de Pool Grill. Ik kies voor de laatste en verwonder me over het uitgebreide menu pasta's, pizza, salades en burgers. De burger met een verse tonijnsteak blijkt een voltreffer te zijn. De locatie van de Pool Grill is ronduit perfect; vlak bij het zwembad en beschut tegen zon, wind of regen. De verwarmingselementen in het plafond zorgen er voor dat het hier ook goed toeven is in Scandinavië of Alaska.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeLunch menu van de Pool Grill op de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

Na de lunch ga ik even aan land voor een wandeling langs de boulevard van Kusadasi. Hoewel het toeristenseizoen op zijn einde loopt zijn alle winkels open en hangt er een levendige sfeer in het stadje. Lachend hou ik de tapijtenverkopers en overenthousiaste restauranteigenaars op afstand. Het weer kan niet mooier: het is nog even zomer. Ik fotografeer ons fantastische schip en eenmaal terug aan boord kijk ik naar de sensationele zonsondergang vanaf mijn balkon onder het genot van een glaasje champagne.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeSeven Seas Splendor in Kusadasi, Turkije. Foto's © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeZonsondergang vanaf het balkon op de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

Dag op zee

Het is dinsdag en voor vandaag staat Rhodos op het programma. Ik heb een excursie naar Lindos geboekt die om 08.15 uur vertrekt. Vroeg op dus! Als ik op het buitendek van La Véranda plaatsneem ben ik praktisch de enige. De zee is spiegelglad, de zon maakt zijn glorieuze entree, er wordt een cappuccino voor me neergezet en er zwemt een dolfijn met ons mee. Life is good. Om klokslag acht uur is daar dan de stem van de kapitein. Hij kondigt "A change of plans" aan: de bezoeken aan Rhodos en Santorini worden geannuleerd en de Seven Seas Splendor zet direct koers naar Piraeus om zo een dreigende staking van sleepboten voor te zijn. Vandaag brengen we door op zee en vannacht om 04.00 uur komen we in Piraeus aan, nét voor de start van de staking.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeTerras van La Veranda buffet restaurant op de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

Binnen een uur ligt er een nieuw dagprogramma in mijn suite; met lezingen en andere extra activiteiten. Een uur later is er ook een nieuw excursieprogramma voor Athene. Ik heb diep respect voor het organisatietalent aan boord want de bemanning past zich direct aan. Bij de 450 gasten aan boord merk ik heel even een vleugje teleurstelling maar bij iedereen is er veel begrip voor deze uitzonderlijke situatie. De weergoden doen hun best en zorgen voor een glorieuze nazomerdag. We passeren Santorini en het zonnedek is gevuld met zonaanbidders. Er wordt gezwommen in het grote zwembad. Obers lopen af en aan met drankjes en hapjes. De band verzorgt een verrassingsoptreden. Dit is de perfecte dag op zee.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeEen dag op zee aan boord van de Seven Seas Splendor. Foto's © VCK Cruises

's Avonds tijdens de Crew Farewell Show laat de bemanning haar onverwachte showbizz talenten zien. Het is trouwens opvallend hoe veel aandacht er is voor entertainment op dit schip. Ik zie een Broadway show in het theater en die maakt grote indruk: modern, professioneel en opzwepend. Het is een show die je niet snel op andere ultra luxe schepen zal zien, maar op de Seven Seas Splendor voor een staande ovatie zorgt. Van pianisten tot een zeer getalenteerd sextet: op dit schip klinkt op veel plaatsen muziek en wordt er veel en vaak gedanst.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeAfscheidsshow van de bemanning van de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

Piraeus, Griekenland

Van de nachtelijke aankomst in Piraeus merk ik niets: dit schip is muisstil. Als ik na het ontbijt weer neerplof in de koffiebar komt de barista al lachend naar me toe lopen met een dampende espresso macchiato. Dát is persoonlijk service! 's Middags maak ik een wandeling door Piraeus en daarna pak ik mijn koffer; altijd weer een vervelend moment. De laatste avond aan boord is een feestelijke. Na een drankje in de Observation Lounge begeven we ons naar Prime 7, het steakhouse aan boord. Daar genieten we volop: de "tuna & avocado poke", de zalmsteak en de Porterhouse Steak die ik deel met een tafelgenoot. Het diner in Prime 7 is niet compleet zonder de "Caramel Popcorn Sundae" als dessert. Gelukkig is die er ook in een beschaafde kleinere portie want eerlijk is eerlijk: de reguliere versie is GROOT. Een laatste afzakkertje in de Splendor Lounge, afscheid van nieuwe vrienden. Tijd om te slapen.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeSt. Nicholaos kerk in Piraeus, Griekenland. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDiner in Prime 7 Steakhouse op de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeDe laatste avond aan boord. Foto © VCK Cruises

Donderdag maken we een laatste excursie. Om 09.15 zijn we de laatsten die ontschepen. We wijzen onze koffers aan in de terminal en stappen in een gereedstaande touringcar voor een vijf uur durende excursie naar Cap Sounion. Die excursie eindigt op het luchthaven van Athene waar de KLM Boeing 737 ons later die middag op komt halen. Het einde van een grandioze cruise op een al net zo grandioos schip.

cruise regent seven seas splendor middellandse zee

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeExcursie naar Cap Sounion, Griekenland. Foto's © VCK Cruises

Onze mening

Een cruise aan boord van de Seven Seas Splendor combineert de allerbeste elementen uit de cruisewereld: een prachtig boutique schip met alles er op en er aan, een zeer ruime suite, fantastische restaurants, zeeën van ruimte, een zeer vriendelijke bemanning en prachtige routes. De prijzen van een Regent cruise lijken in eerste instantie misschien hoog. Maar reken mee en bedenk dat drankjes, maaltijden, excursies, fooien, Wifi, wasservice en nog veel meer inbegrepen zijn. Dan blijkt maar weer eens dat de prijs/kwaliteit verhouding van Regent Seven Seas Cruises uniek is. Dit is een schip waar elke levensgenieter zich méér dan thuis zal voelen.

cruise regent seven seas splendor middellandse zeeHerinneringen aan een fantastische cruise aan boord van de Seven Seas Splendor. Foto © VCK Cruises

Meer lezen

Meer foto's en verhalen van de Seven Seas Splendor? Klik hier voor het verslag van onze reis op dit schip in februari 2020.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder