020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Wat u weten moet over prijzen en fooien aan boord van Holland America Line

Soms is het lastig om te weten wat wel en wat niet inbegrepen is tijdens uw cruisevakantie met Holland America Line. VCK Cruises helpt u graag op weg!

Grofweg kunnen we de verzorging aan boord van onze favoriete cruiseschepen indelen in drie categorieën: Premium, Semi all-inclusive en All-inclusive. Holland America Line valt in de categorie Premium. De maaltijden aan boord zijn inbegrepen, maar u betaalt extra voor uw drankjes en fooien én zult u een rekening gepresenteerd krijgen voor excursies en gebruik van de specialiteitenrestaurants. In dit artikel zetten we het fooien- en prijsbeleid van Holland America Line graag voor u op een rijtje.

Oosterdam achterdek met zwembad - Holland America Line

De van oorsprong Nederlandse rederij is zeer populair. En terecht. Holland America Line biedt een unieke mix van "handzame" schepen, traditionele normen en waarden, een zeer vriendelijke bemanning, uitstekende maaltijden en prachtige vaarschema's. Zodra u inscheept aan boord wordt er een persoonlijke boordrekening geopend die direct gekoppeld is aan uw credit card. U betaalt simpelweg met uw cruisepas en kunt uw boordrekening controleren op de TV in uw hut. Ons advies is om dit zeker te doen en op die manier overzicht te houden van uw uitgaven.

Fooien

Volgens Amerikaans gebruik is het gebruikelijk om de bemanning van de Holland America Line schepen te belonen met een fooi. De rederij raadt een vast bedrag ("Hotel Service Charge") aan dat onder het personeel verdeeld wordt. De hoogte van de aanbevolen Hotel Service Charge varieert van ca. US$ 17 tot US$ 19 per persoon per dag al naar gelang de geboekte hutaccommodatie (passagiers in suites betalen meer). Daarnaast zien we veel passagiers individuele fooien geven aan de bemanning als ze speciale verzoeken hebben. Zo geven veel passagiers aan het begin van de cruise een extraatje aan de hutsteward of wordt een extra vriendelijke bartender of ober beloond met een paar dollar.

Pinnacle Grill specialiteitenrestaurant - Holland America Line

Maaltijden

De maaltijden in het Lido zelfbedieningsrestaurant, hamburger bar en het hoofdrestaurant zijn overvloedig en kwalitatief zeer goed; u kunt bijna de hele dag terecht in het Lido Restaurant waar u ook koffie en thee kunt inschenken. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze restaurants. Bent u op zoek naar een intiemere belevenis, dan kunt u terecht in een van de specialiteitenrestaurants zoals Tamarind (onze favoriet) en de Pinnacle Grill. U betaalt eenmalig een vast bedrag voor een lunch of diner in deze restaurants, maar geloof ons... het is het waard om dat een keer te proberen.

Nieuw Statendam Tamarind Restaurant - Holland America Line

Drankjes

Op de koffie en thee uit de automaten in het buffetrestaurant na zijn drankjes niet inbegrepen. Ook voor een cappuccino of espresso betaalt u extra. Houdt u er rekening mee dat het prijsniveau aan boord vergelijkbaar is met de betere Amerikaanse bars en restaurants, dus een glas wijn kost u al snel US$ 9 per glas, waarbij er automatisch een fooi van 18% toegevoegd wordt. Dit geldt ook voor drankjes in de restaurants. Het kan lonend zijn om gebruik te maken van een "drankenpakket". Dit pakket kunt u vooraf online of aan boord kopen voor de duur van de cruise. Holland America Line biedt diverse drankenpakketten, variërend van een softdrink pakket tot een all-inclusive pakket waar ook de meeste alcoholische drankjes inbegrepen zijn.

Champagne bij vertrek uit Venetië - Holland America Line

Excursies

Excursies zijn niet inbegrepen, net zo min als gebruik van transferbussen van de haven naar het centrum van de stad. Excursies kunt u vooraf of aan boord reserveren. Holland America biedt een zeer uitgebreid en goed excursieprogramma. Houdt u er wel rekening mee dat de excursies zijn samengesteld met het oog op een Amerikaanse doelgroep en er bij veel excursies tijd wordt uitgetrokken om souveniers te kopen.

Op excursie met Holland America Line

Room Service

U kunt ontbijt, snacks en zelfs een lichte maaltijd in hut laten bezorgen; daar zijn bij Holland America Line geen extra kosten aan verbonden. Voor softdrinks en alcoholische dranken betaalt u de gangbare scheepsprijzen. Het is gebruikelijk om het bemanningslid die uw bestelling aflevert te belonen met een paar dollars.

Nieuw Amsterdam hut met balkon - Holland America Line

Minibar

Veel hutten op de schepen van Holland America Line beschikken over een minibar die gevuld zal zijn met frisdranken en mineraalwater. Op verzoek kan uw hutsteward de minibar laten vullen met uw favoriete drankjes. Alle drankjes die u nuttigt uit de minibar zult u terugzien op uw scheepsrekening tegen de gangbare scheepsprijzen.

Wassen en strijken

Op de meeste Holland America Line schepen vindt u speciale self-service wasserettes waar u zelf uw kleding kunt wassen en strijken. Vanzelfsprekend kunt u uw kleding ook laten wassen en strijken; in uw hut vindt u waszakken en een prijslijst van de wasserij aan boord.

Zwembad op de Rotterdam - Holland America Line

Aanbiedingen

Op gezette tijden zijn er aanbiedingen waarbij Holland America Line een drankenpakket of diner in een specialiteitenrestaurants aanbiedt. Daarnaast biedt VCK Cruises soms all-inclusive reizen met Holland America Line aan waarbij een drankenpakket, fooien en/of geselecteerde excursies inbegrepen zijn. Het loont daarom altijd om ons te bellen om te kijken of er een aanbieding is op de reis van uw keuze!

Wilt u vooraf een duidelijk idee hebben van de totale kosten van uw cruisevakantie? Laat onze experts dan een prijsvergelijking maken gebaseerd op uw voorkeuren. Soms loont het namelijk om te kiezen voor een cruise waar fooien, drankjes en ook al uw landexcursies zijn inbegrepen. Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor het beste cruise advies, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Holland America Line, nog vaak op zijn Nederlands geschreven als Holland Amerika Lijn, heeft een speciale plek bij menig cruise-liefhebber uit Nederland. Opgericht in 1873 is deze rederij de favoriete keuze van de Nederlandse cruisereiziger. Ook al staat het hoofdkantoor van Holland America Line in Seattle, op alle schepen wappert de Nederlandse vlag op het achtersteven, vindt u af en toe typische Hollandse specialiteiten in het buffetrestaurant en is een deel van de officieren van Nederlandse komaf. Kortom, aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line voelt u zich snel thuis, niet in de laatste plaats door de zeer vriendelijke service van de Indonesische en Filipijnse bemanning. Veel van onze klanten kiezen voor een cruise vakantie met Holland America Line door de prachtige vaarroutes. U vindt de cruiseschepen overal ter wereld: van Indonesië tot het Caribisch gebied, Australië en Azië. Ook voor uw cruise vakantie naar Noorwegen en de Noorse fjorden, de Middellandse Zee of zelfs een volledige wereldcruise is Holland America Line de juiste rederij.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 7 mei 2024. Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Alle foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Elisa Duinmeyer

Elisa Duinmeyer

Elisa is Supervisor bij VCK Cruises. Zij gedijt het best in hectische werkomstandigheden. Maakte in ruim 25 jaar de groei van het bedrijf mee en zorgt er nog steeds met veel plezier voor dat onoplosbare problemen opgelost worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder