020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Cunard's nieuwe cruiseschip Queen Anne vertrekt op haar eerste cruise

Op 3 mei 2024 vertrok de nieuwe Queen Anne van Cunard uit Southampton op haar eerste reis: een 14-daagse cruise naar de Canarische Eilanden. Met een tonnage van 113.000 en plaats voor 3.000 passagiers is het schip qua capaciteit het grootste in de Cunard vloot. Laten we snel een kijkje aan boord nemen.

Luchtfoto van Cunard cruise schip Queen AnneLuchtfoto van de nieuwe Queen Anne - Foto © Cunard

Luchtfoto van Cunard cruise schip Queen AnneDe Queen Anne wordt welkom geheten in Southampton - Foto © Cunard

Internet staat bol van de berichten van voor- en tegenstanders van het wat frissere, meer moderne interieur van de nieuwe Queen Anne. Dit schip is duidelijk geen oceaanstomer, maar een moderne varend hotel met wat typisch Engelse accenten. Dat valt direct op in de Grand Lobby, het hart van het schip dat veel publieke ruimtes met elkaar verbindt. Op dek 1 is het Purser's Office en een spelletjeskamer. Een grote trap leidt naar dek 2 met het Britannia Club Restaurant en de mooie Chart Room Bar. Veel van de nautische elementen die zo nadrukkelijk aanwezig zijn op de andere schepen in de vloot, zoals de vitrines voor Cunard souvenirs, zijn op de Queen Anne vervangen door meer hedendaagse kunst. Het geeft het schip een iets zakelijker, meer hotel-achtige sfeer.

Grand Lobby van Cunard cruise schip Queen AnneDe Grand Lobby van de Queen Anne - Foto © Cunard

Britannia Club Restaurant van Cunard cruise schip Queen AnneBritannia Club Restaurant van de Queen Anne - Foto © Cunard

The Chart Room van Cunard cruise schip Queen AnneThe Chart Room van de Queen Anne - Foto © Cunard

Cunard gasten houden van stijldansen en in de Queens Room kunnen ze hun hart ophalen. Deze twee dekken hoge lounge heeft een eigen bar, een wenteltrap naar het balkon en natuurlijk een grote dansvloer. Een Cunard schip zonder Engelse pub is als een Royal Caribbean schip zonder glijbaan, dus de Golden Lion Pub mag ook op de Queen Anne niet ontbreken. Verder naar voren is het grote Royal Court Theatre.

Golden Lion Pub van Cunard cruise schip Queen AnneGolden Lion Pub van de Queen Anne - Foto © Cunard

Eén van de tradities van Cunard Line is dat gasten een restaurant toegewezen krijgen op basis van de geboekte hutaccommodatie. In het grote, twee dekken hoge Britannia Restaurant op het achterschip worden de maaltijden in twee zittingen geserveerd. Dit is het "instapmodel" voor gasten in binnen-, buiten en standaard balkonhutten. Eén stapje hoger is de Britannia Club, waar de maaltijden in een open zitting geserveerd worden. Passagiers in een Princess Suite dineren in de Princess Grill, terwijl de bewoners van de meest luxe suites aan boord in de Queens Grill verwacht worden. Voor suite passagiers zijn er meer exclusieve faciliteiten, zoals een eigen lounge én een eigen zonnedek.

Britannia Restaurant van Cunard cruise schip Queen AnneBritannia Restaurant van de Queen Anne - Foto © Cunard

Princess Grill Restaurant van Cunard cruise schip Queen AnnePrincess Grill Restaurant van de Queen Anne - Foto © Cunard

Grills Lounge van Cunard cruise schip Queen AnneGrills Lounge van de Queen Anne - Foto © Cunard

Grills Terrace van Cunard cruise schip Queen AnneGrills Terrace van de Queen Anne - Foto © Cunard

De Queen Anne beschikt over twee zwembaden: een openluchtbad op het achterdek en The Pavillion met een glazen dak midscheeps. Rondom The Pavillion liggen een grill, gelateria en een bar. Het enorme videoscherm lijkt in eerste instantie niet helemaal te passen bij een Cunard schip, maar biedt wel de mogelijkheid om 's avonds film te kijken vanaf een van de vele ligbedden.

Panorama Pool van Cunard cruise schip Queen AnnePanorama Pool van de Queen Anne - Foto © Cunard

The Pavillion van Cunard cruise schip Queen AnneThe Pavillion van de Queen Anne - Foto © Cunard

Een modern schip moet over specialiteitenrestaurants beschikken en de Queen Anne is geen uitzondering. Op dek 9, als onderdeel van het grote buffetrestaurant, vinden we het Tramonto restaurant met Mediterraanse specialiteiten én het Indiase restaurant Aranya. Op dek 10 met prachtig zicht op het achterdek met zwembad liggen nog twee specialiteitenrestaurants: Sir Samuel's, een steakhouse en grill, en Aji Wa, het Aziatische specialiteitenrestaurant.

Aji Wa Aziatisch restaurant van Cunard cruise schip Queen AnneAji Wa Aziatisch restaurant van de Queen Anne - Foto © Cunard

Met de Queen Anne slaat Cunard een nieuwe, meer moderne weg in. De eerste foto's en YouTube video's laten een fris, modern schip zien met een eigen sfeer. Toch is er één ding waar Cunard fans teleurgesteld over zijn: het Promenadedek van de Queen Anne is niet van teak, is veel smaller dan op de andere Cunard schepen en het uitzicht wordt grotendeels belemmerd door reddingsboten. Dat is jammer, want een dagelijkse wandeling aan dek hoort net zoals de fel rode schoorsteen gewoon bij een Cunard schip.

Schoorsteen van Cunard cruise schip Queen AnneDe iconische rode schoorsteen van de Queen Anne - Foto © Cunard

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder