020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

De mooiste riviercruises volgens de experts van VCK Cruises

Er kleven nog wat vooroordelen aan een riviercruise. Onterecht in onze ogen, want een riviercruise is de mogelijkheid om op een andere manier per schip te reizen. In plaats van náár een land varen, reist u tijdens een riviercruise dóór een land. In dit artikel nemen we u graag mee naar wat in onze ogen de mooiste riviercruises zijn!

AmaWaterways luxe riviercruise over de DouroAmaDouro van AmaWaterways in Porto, Portugal - Foto © AmaWaterways

Mekong

Als u op zoek bent naar een bijzondere rondreis door Azië, maar opziet tegen lange dagen in de bus of veel vliegen, dan is een cruise over de Mekong echt iets voor u. Het grote voordeel van een luxe riviercruise is dat het uw schip met u meereist en u elke keer weer thuis komt aan boord zonder opnieuw in en uit te moeten pakken. Tijdens deze cruise vaart u langs tempels en ziet u de monniken langs de oever van de rivier lopen. Ook leert u tijdens verschillende lezingen over de geschiedenis van Cambodja en Vietnam. De cruises over de Mekong maakt u tussen augustus en april.

AmaWaterways luxe riviercruise over de MekongAmaDara vaart voor AmaWaterways over de Mekong - Foto © AmaWaterways

Douro

Tijdens een riviercruise over de Douro vaart u langs de uitgestrekte wijngaarden en charmante boerderijen langs de steile heuvels. Vanuit de prachtige stad Porto bezoekt u onder andere Regua en bewondert u de gouden stad Salamanca. Varen doet u vooral overdag. Spectaculair zijn de 5 sluizen tot 35 meter hoog waar u doorheen vaart. Deze reizen worden aangeboden van april tot en met december.

AmaWaterways luxe riviercruise over de DouroAmaDouro in Porto, Portugal - Foto © AmaWaterways

Rhone

Frankrijk is voor vele en ideaal vakantieland. AmaWaterways biedt meerdere cruises aan in Frankrijk, maar de cruise over de Rhône Rivier is zeker een van de mooiste. De cruise volgt de Rhône tussen Lyon en Avignon. Van half juni tot en met augustus staat de lavendel vol in bloei, dit is ook de beste reistijd om deze cruise te maken. Zo kunt u genieten van een glas Beaujolais en Côtes-du-Rhône tijdens een wijnexcursie of wandelt u in de voetsporten van Van Gogh in Arles. Deze cruise is perfect als u van kunst, geschiedenis, lekker eten en wijn houdt!

AmaWaterways luxe riviercruise over de RhoneAmaCello in Lyon, Frankrijk - Foto © AmaWaterways

Donau

De Donau is de op éen na langste rivier van Europa. Deze romantische rivier ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en stroomt door onder andere Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Bulgarije en Roemenië. De grote verschillen in cultuur in prachtige steden als Budapest, Wenen, Bratislava zorgen voor een hele afwisselende reis. Bent u op zoek naar een bijzonder schip op de Donau die meer iets weg heeft van (zee-) cruise schip, dan is de AmaMagna echt een schip voor u. Dit schip geeft u het gevoel dat u aan boord van een zee cruise schip zit op de Donau. Deze cruises over de Donau worden aangeboden van februari tot en met december.

AmaWaterways luxe riviercruise over de DonauAmaSonata in Boedapest, Hongarije - Foto © AmaWaterways

AmaWaterways luxe riviercruise over de DonauAmaPrima in Passau, Duitsland - Foto © AmaWaterways

Chobe rivier Afrika

De Chobe rivier in Afrika stroomt langs de grens tussen Botswana en Namibië. Tijdens een 5-daagse cruise bezoekt u het Chobe Nationaal Park, het populairste wildpark van Botswana. Aan de oevers van dit park kunt u olifanten spotten die de rivier gebruiken als drinkplaats. Uw schip is een varend observatieplatform. Wij bieden deze reizen aan met bijzondere landprogramma’s: een treinreis door Zuid-Afrika met Rovos Rail, de watervallen van Victoria Falls, het Kruger park en zelfs een bezoek van 8 dagen aan Tanzania. De beste reistijd is tijdens het droogseizoen van mei tot en met oktober.

AmaWaterways luxe riviercruise over de ChobeZambezi Queen op de Chobe rivier - Foto © AmaWaterways

AmaWaterways luxe riviercruise over de ChobeZambezi Queen op de Chobe rivier - Foto © AmaWaterways

Kerstmarkten aan de Rijn

Ervaar verschillende kerst tradities en geniet van de magie van de feestdagen met bezoek aan ’s werelds mooiste kerstmarkten. Warm op met een glaasje gluhwein op de Keulse kerstmarkt tegenover de gotische kathedraal. In Straatsburg bezoekt u de oudste en grootste kerstmarkt van Frankrijk of kiest u voor een excursie naar Gengenbach waar u de grootste adventskalender ter wereld kunt bezoeken. Hier openen elke avond om 18.00 uur de felverlichte ramen van het stadhuis met achter elk raam een foto van een beroemde kunstenaar. In Heidelberg dwaalt u op de kerstmarkt tussen de historische pleinen van de oude stad en vanuit Breisach kunt u de kerstmarkten van Colmar of Freiburg bezoeken. Het grote voordeel van deze reizen is dat u altijd begint of eindigt in Amsterdam.

AmaWaterways luxe riviercruise langs de Kerstmarkten aan de RijnKerstmarkt in Bazel, Zwitserland - Foto © AmaWaterways

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder