020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een "Azamazing Evening" in Livorno

Op praktisch iedere cruise van de twee schepen van Azamara Club Cruises kunt u uitkijken naar een "Azamazing Evening". Eén avond tijdens de cruise neemt de rederij al haar gasten mee naar een speciaal evenement aan land. Dat kan een concert van de St. Petersburg Symphony Orchestra zijn of een Maori avond in het Te Papa Museum in Wellington.

Een aantal jaren geleden voer ik op de Azamara Journey in de Middellandse Zee. Ons schip lag twee volle dagen in Livorno, die mijn medereizigers en ik volledig benutten door een auto te huren en twee dagen door Toscane te rijden. Maar we zorgden wel dat we de eerste avond op tijd terug waren in Livorno want Azamara Club Cruises had een "Azamazing Evening" voor ons in petto!
fotos van azamazing evening in livorno italie
Azamara Journey in Livorno

Op het programma stond een privé opera optreden van drie tenoren in het Goldoni Theater in Livorno. De hele operatie om 700 gasten op tijd in het theater te krijgen oogstte ongelooflijk veel lof en laat zien dat de mensen van Azamara weten wat ze doen. Het diner zou die avond vroeg geserveerd worden en om te zorgen dat iedereen op tijd zou kunnen eten openden alle restaurants aan boord tegelijk hun deuren en werd er in elk restaurant hetzelfde (heerlijke) buffet neergezet. Als passagier kon je zelf kiezen waar en met wie je at. In opperste verbazing zag ik dat er nergens een rij te zien was; petje af!
fotos van azamazing evening in livorno italie
Ontvangst bij het Goldoni Theater in Livorno
Toen het tijd was om aan land te gaan werden de gasten dek voor dek gevraagd om het schip te verlaten. Ook dat was een geoliede operatie. Op de kade stonden tientallen bussen klaar en zodra er een bus driekwart vol was vertrok die naar het Goldoni Theater. Het was een korte rit (we hadden eigenlijk ook wel kunnen lopen).

Bij de ingang van het theater stonden kapitein en senior officieren klaar om ons persoonlijk welkom te heten. Ook bij het vinden van een zitplaats in het grote theater geen verwarring: een strakke regie zorgde ervoor dat gasten van elk dek precies wisten waar ze geacht werden te zitten. Wederom perfect geregeld zonder me ooit het gevoel te geven dat ik gecommandeerd werd.

fotos van azamazing evening in livorno italie
Het Goldoni Theater in Livorno

fotos van azamazing evening in livorno italie
Operavoorstelling met drie tenoren in Livorno

De voorstelling was niet al te lang; ik schat 45 minuten. De kwaliteit was uitstekend en iedereen genoot zichtbaar. Bijzonder om te bedenken dat alle passagiers van de Azamara Journey hier bij elkaar in een theater zaten. Na de voorstelling moesten 700 gasten teruggebracht worden naar het schip, maar ook dat verliep weer vlekkeloos zonder enige haast of stress.
fotos van azamazing evening in livorno italie
Azamara Journey in Livorno

Op de kade werden we ontvangen door obers met dienbladen champagne en boven ons op het Promenadedek van het schip speelde de scheepsband. Veel gasten (waaronder ondergetekende) bleven wat langer op de kade om te genieten van dit bijzondere moment en bij te praten met medepassagiers. Terug aan boord ging het feest naadloos door in The Looking Glass Lounge met prachtig uitzicht over Livorno. Er werd volop gedanst, de DJ en bartenders maakten overuren en wij konden terugkijken op een fantastische dag en een memorabele avond.
fotos van azamazing evening in livorno italie
Scheepsband speelt bij terugkomst op de Azamara Journey
fotos van azamazing evening in livorno italie
Einde van een "Azamazing Evening"

Alle foto's (c) VCK Cruises

Klik hier voor alle reizen met Azamara Journey en Azamara Quest

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder