020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een handleiding voor een bezoek aan Havana!

Vanaf het eerste moment dat ik een voet op ‘la Isla” (het eiland, zoals de Cubanen zelf hun land noemen) zette, was ik op slag verliefd. Cuba heeft een aantrekkingskracht wat maar weinig landen in de wereld hebben en dat heeft ten eerste te maken met haar bewoners: een hartelijkheid en vrolijkheid die ieders hart verovert. 

Havana is een stad uit duizenden. Een stad waar u gerust dagenlang kunt verblijven en dan nog niet alles gezien heeft. De laatste jaren is er wel al wat veranderd: veel koloniale gebouwen zijn gerenoveerd en perfect in de verf gezet, de eerste Nike en Puma winkels zijn geopend en de Westerse invloed sluipt er langzaam in. Wifi is nu op verschillende pleinen aanwezig en ook de smartphone heeft haar introductie gedaan maar op de meeste plaatsen heeft u nog steeds het gevoel dat u terug in de tijd gaat, alsof u in de jaren zestig beland bent. Een paar tips:

De cruiseterminal is perfect in de stad gelegen: midden in het oude deel van de stad: La Habana Vieja. Dit deel is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Het eerste wat ik dan ook aanraad om te gaan doen: een wandeling te maken door de oude stad. Drink een kopje koffie of (nog beter), gelijk een mojito op een van de terrassen van La Plaza de la Cathedral, bezoek de boekenmarkt op het Plaza de Armas en loop langs het perfect gerestaureerde El Capitolio.

Loop door de Calle Obispo met haar vele winkeltjes, restaurantjes en ook hier is het leuk om een terrasje te pakken inclusief de muziek van een Cubaanse liveband. De kans dat mensen spontaan beginnen te dansen is 9 op 10.

Op verschillende punten in de stad staan de klassieke old-timers klaar om u mee te nemen voor een tochtje langs de Malecon, de bekendste boulevard van Havana.

Vlakbij de haven vindt u ook het Museo del Ron Havana Club waar u tijdens de rondleiding alles leert over de productie van de bekende rum. Uiteraard eindigt de tour in de bar, waar u kunt genieten van een trajo (pure rum in een borrelglaasje) of een heerlijke cocktail. In de winkel van het museum kunt u uw rum naar keuze aanschaffen.

Loop vanuit de haven (links als u met uw rug naar de zee staat) over de boulevard naar La Feria de San José: een overdekte markt vol met Cubaanse kunst, handwerk, kleding, rum, sigaren en koop hier voor een kleine prijs uw mooiste Cubaanse souvenirs!

Callejón de Hamel is een wereldberoemde straat met prachtige graffitiwerken. Elke zondagmiddag worden hier rumba-sessies gehouden: een bijzondere kennismaking met de Afro-Cubaanse cultuur! Een absolute aanrader!

Fusterlandia in de wijk Miramar, is een prachtige, kleurrijke wijk vol met mozaïek van de Cubaanse kunstenaar José Fuster, die zich door de Spaanse kunstenaar Gaudi heeft laten inspireren. Om hier te komen dient u een taxi te nemen. Laat de chauffeur op u wachten want het is niet eenvoudig om hier een taxi voor de terugreis te vinden.

Cuba is naast het land van de rum natuurlijk ook het land van de sigaren. Mocht u meerdere dagen in Cuba zijn, mag een bezoekje aan Viňales niet ontbreken. Hier vindt u de beste tabaksplantages ter wereld. Mocht u daar geen tijd voor hebben, kunt u ook een bezoekje brengen aan de Fábrica de Tabacos Partagás in Havana. Met een Engelssprekende gids maakt u een rondleiding door de fabriek en ziet u hoe de sigaren gemaakt worden.

Dit is slechts een handvol dingen die u in Havana kunt doen. 1 ding is zeker: Havana zal uw hart veroveren!


Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises naar Cuba, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, mail ons of klik hier voor onze unieke speciale Cuba aanbiedingen.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder