020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Ode aan Holland America Line's Amsterdam en Rotterdam

Het was een bijzonder moment toen een van meest populaire Holland America Line schepen recent een afscheidsbezoek bracht aan haar thuishaven. Na lange Corona-gerelateerde omzwervingen die haar over de hele wereld brachten kwam de in 1997 gebouwde Rotterdam nog één keer naar huis om bij de Damen werf geïnspecteerd te worden. Vanuit Rotterdam zette ze koers naar het schotse Rosyth waar de Rotterdam op 4 september aankwam voor de officiële overdracht aan haar nieuwe eigenaars Fred. Olsen Cruise Lines.

De Rotterdam van Holland America Line in het Noordzeekanaal

Het behoeft geen uitleg dat de Corona crisis enorme gevolgen heeft voor de cruise industrie. In de afgelopen maanden verkocht Carnival Corporation maar liefst 13 schepen, waaronder vier uit de Holland America Line vloot. De Maasdam en Veendam gingen naar Griekenland en heten inmiddels Aegean Myth en Aegean Majesty. De Rotterdam én haar zuster Amsterdam werden door de Noorse scheepvaartfamilie Fred. Olsen gekocht. Met de aankoop van de Rotterdam en Amsterdam heeft Fred. Olsen Cruise Lines een grote slag geslagen; twee zusterschepen die perfect in de vloot passen en zeer aan zullen spreken bij de klantenkring van deze Engelse rederij. Beide schepen komen in het voorjaar van 2021 in de vaart als Borealis (ex Rotterdam) en Bolette (ex Amsterdam) en gaan de meer dan 45 jaar oude Black Watch en Boudicca vervangen.

Gebouwd in Italië maar trots de Nederlandse vlag in top

Voor veel Holland America Line fans waren de Rotterdam en Amsterdam de perfecte cruiseschepen; hun capaciteit van 1.300 passagiers en 600 bemanningsleden garandeerde een persoonlijke cruise ervaring die niet te vergelijken is met die op de nieuwste mega-schepen. Alhoewel niet iedereen te spreken was over de nogal eclectische interieurs met extravagante antiek ogende kunstobjecten (denk aan de enorme “Astrolabium” en het Chinese terracotta leger) waren beide schepen vanaf het eerste moment een groot succes. Niet in de laatste plaats door de ruime open dekken, de royale hutten, de gezellige lounges én natuurlijk de altijd ongelooflijk vriendelijke Indonesische en Filipijnse bemanning.

De Rotterdam van Holland America Line voor anker bij Komodo, Indonesië

Gelukkig blijft de naam Rotterdam behouden bij Holland America Line. In de zomer van 2021 komt het zevende schip met die naam in de vaart als het afgeleverd wordt door de Finantieri bouwwerf in Italië. Als eerbetoon aan de zesde Rotterdam en de derde Amsterdam hieronder een aantal van onze favoriete foto’s. We wensen beide schepen een mooie nieuwe carrière toe in de vertrouwde handen van Fred. Olsen Cruise Lines.

Foto's van de Rotterdam en Amsterdam van Holland America LineFoto's van de Rotterdam en Amsterdam van Holland America Line Foto's van de Rotterdam en Amsterdam van Holland America Line Foto's van de Rotterdam en Amsterdam van Holland America Line Foto's van de Rotterdam en Amsterdam van Holland America Line

Holland America Line, nog vaak op zijn Nederlands geschreven als Holland Amerika Lijn, heeft een speciale plek bij menig cruise-liefhebber uit Nederland. Opgericht in 1873 is deze rederij de favoriete keuze van de Nederlandse cruisereiziger. Ook al staat het hoofdkantoor van Holland America Line in Seattle, op alle schepen wappert de Nederlandse vlag op het achtersteven, vindt u af en toe typische Hollandse specialiteiten in het buffetrestaurant en is een deel van de officieren van Nederlandse komaf. Kortom, aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line voelt u zich snel thuis, niet in de laatste plaats door de zeer vriendelijke service van de Indonesische en Filipijnse bemanning. Veel van onze klanten kiezen voor een cruise vakantie met Holland America Line door de prachtige vaarroutes. U vindt de cruiseschepen overal ter wereld: van Indonesië tot het Caribisch gebied, Australië en Azië. Ook voor uw cruise vakantie naar Noorwegen en de Noorse fjorden, de Middellandse Zee of zelfs een volledige wereldcruise is Holland America Line de juiste rederij.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Holland America Line, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Bart de Boer

Bart is Managing Director van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder