020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Avonturen in Cartagena Colombia

Het is even wennen: het dashboard ontbreekt in onze taxi. En de chauffeur rommelt wat met draadjes onder het stuurwiel om de motor te starten. Welkom in Cartagena, Colombia! 

Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Radiance of the Seas in Cartagena Colombia

Het is al bijna zestien jaar geleden dat we door het Panamakanaal voeren met de Radiance of the Seas van Royal Caribbean International. Een fantastische reis met het beroemde kanaal als hoogtepunt. De dag na de doorvaart legt Radiance of the Seas aan in Cartagena, de belangrijkste haven van Colombia. We besluiten op eigen gelegenheid het historische stadscentrum te ontdekken. En belanden in een gammele Amerikaanse taxi zonder dashboard.
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Het historische koloniale centrum van Cartagena Colombia

Onze taxichauffeur blijkt alleraardigst en spreekt accentloos Amerikaans. Hij heeft dan ook in de Verenigde Staten gestudeerd. Het is een korte rit naar het centrum en we spreken af dat hij ons 's middags weer komt ophalen. Daar staan we dan in een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Gesticht in 1533 door de Spanjaarden is Cartagena de Indias (zoals de stad officieel heet) nu een sprookje van Spaans koloniale architectuur omringd door 11 kilometer stadsmuren en middeleeuwse forten. Het geheel is ronduit spectaculair. 

Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Prachtige balkons in Cartagena Colombia
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Plaza Convento in Cartagena Colombia
We dwalen door de nauwe straatjes met houten balkons vol bloemen naar de Plaza de Bolivar, een klein park waar de lokale bevolking zit te dobbelen en bij te praten. Het is allemaal erg gemoedelijk en heel Zuid-Amerikaans. We bezoeken de kathedraal van Cartagena die boven het koloniale centrum uittorent. Het kleurrijke exterieur van de kerk steekt schril af tegen het zeer simpele interieur. 
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Kathedraal van Cartagena Colombia
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Plaza de Aduana in Cartagena Colombia
Aan Plaza de los Coches ("plein van de rijtuigen") ligt de vroegere hoofdingang van de stad. De stadsmuur is hier geel geverfd en de stadspoort wordt opgesierd door een al evenzo gele toren, de Torre del Reloj Público. Het plein is druk en wordt omringd door bont geschilderde gebouwen die tegenwoordig koffieshops (Colombiaanse koffie is onweerstaanbaar) en boutiques herbergen. Via kleurrijke markten dwalen we verder door deze ongelooflijk mooie historische stad. 
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Stadsmuur in Cartagena, Colombia
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Plaza de los Coches, Cartagena Colombia
Op de afgesproken tijd staat onze vriendelijke taxichauffeur al weer klaar en worden we keurig teruggebracht naar ons cruiseschip. We zijn maar kort in Cartagena en nu, zestien jaar later, zou ik graag nog een keer terug gaan. Er zal vast en zeker veel veranderd zijn in de loop der jaren. Een taxi zonder dashboard kom je er nu waarschijnlijk niet meer tegen! Tegenwoordig is Cartagena toegankelijker dan ooit en het aantal cruiseschepen dat de stad bezoekt groeit gestaag. Niet verwonderlijk, want zeker in combinatie met een reis door het Panamakanaal is Cartagena een bijna perfecte cruisebestemming.
Foto's stadswandeling in Cartagena Colombia
Vertrek van de Radiance of the Seas uit Cartagena Colombia


Royal Caribbean International staat bekend om haar indrukwekkende, innovatieve schepen en activiteiten. De rederij is geschikt voor gasten van alle leeftijden en alle nationaliteiten die op zoek zijn naar een actieve vakantie op een modern varend resort. Zo vindt u op veel Royal Caribbean schepen ijsbanen, klimmuren, zip lines en waterglijbanen. De grote vloot is over de gehele wereld te vinden, dus er is altijd een Royal Caribbean cruise voor u.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises naar Zuid-Amerika en het Panamakanaal, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen naar het Panamakanaal en Midden-Amerika.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder