020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Spectaculair expeditieschip: HANSEATIC inspiration

De geruchten deden al een tijdje de ronde: Hapag-Lloyd Cruises zou nieuwe expeditieschepen laten bouwen in de stijl van de Europa 2. En nu heeft de rederij de eerste details vrijgegeven van de nieuwe HANSEATIC nature en HANSEATIC inspiration die in 2019 in de vaart komen.

Eerste foto's van Hapag-Lloyd Cruises nieuwe expeditieschip HANSEATIC inspiration

De twee identieke vijf sterren expeditieschepen zijn bedoeld om wereldwijd te varen, van Antarctica tot de Amazone. Het is nogal een uitdaging om schepen te ontwerpen die geschikt zijn voor zowel koude als warme gebieden, maar kijkend naar de eerste details van lijkt Hapag-Lloyd daar wonderwel in geslaagd te zijn. Laten we snel een virtueel kijkje aan boord nemen.

Eerste foto's van Hapag-Lloyd Cruises nieuwe expeditieschip HANSEATIC inspiration

De HANSEATIC nature wordt een 100% Duitssprekend schip, maar de HANSEATIC inspiration zal volledig tweetalig zijn. Alle lezingen, menu's, dagprogramma's zullen zowel in het Duits als in het Engels beschikbaar zijn. Net zoals dat op de Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises het geval is. We beginnen ons scheepstour op dek 3 met de marina in het achterschip. Hiervandaan vertrekt de vloot zodiacs en E-zodiacs op onnavolgbare excursies, altijd begeleid door experts. 

Een dek hoger liggen de meeste publieke ruimtes zoals een groot restaurant met 178 zitplaatsen, een specialiteitenrestaurant voor 44 gasten, de receptie, een rookruimte en een grote lounge die gebruikt kan worden voor lezingen, presentaties en avondentertainment. Op dek 5 is een Lido Restaurant; we hopen stiekem dat dat net zo geweldig zal worden als op de Europa 2. Met zo'n 100 zitplaatsen buiten op een beschut open dek moet dat haast wel gaan lukken. We dromen al een beetje weg bij het idee van een ontbijt met zicht op de ijsbergen van Groenland.

Eerste foto's van Hapag-Lloyd Cruises nieuwe expeditieschip HANSEATIC inspiration
HANSEATIC inspiration - hut met balkon

Het grootste deel van de hutten en suites van HANSEATIC inspiration liggen over drie dekken verspreid. Er is op dit schip niet beknibbeld op ruimte en de kleinste accommodatie meet 21 m²; wat royaal is voor een expeditieschip. U heeft de keuze uit hutten met een panoramaraam, Frans balkon of volledig privé balkon van 6 vierkante meter. Elke hut beschikt over een gratis minibar met bier en soft drinks, een koffiemachine, een badkamer met regendouche en verwarmde muur (ideaal om parka's te drogen) en een verrekijker. Overigens zijn de hier getoonde impressies gebaseerd op het kleurenschema van de HANSEATIC nature.
HANSEATIC inspiration - Junior Suite
HANSEATIC inspiration - Junior Suite
HANSEATIC inspiration - Junior Suite
HANSEATIC inspiration - Junior Suite
Méér ruimte? Dat kan. De Junior Suites meten 43 m² (inclusief balkon van 6 m²) en bieden een aparte woon- en slaapkamer, een badkamer met twee wastafels en een stoomdouche. Tevens is butler service inbegrepen. Maar het "pièce de résistance" op de HANSEATIC inspiration is toch wel de 71 m² grote Grand Suite; een ongekend grote accommodatie voor een expeditieschip. De vier Grand Suites liggen aan de achterkant van het schip en hebben elk een balkon van 16 m² en een badkamer met zeezicht.
HANSEATIC inspiration - Grand Suite
HANSEATIC inspiration - Grand Suite
 HANSEATIC inspiration - Grand Suite
HANSEATIC inspiration - Grand Suite

Hoog op het schip zijn veel open panoramadekken, een "must" op iedere expeditiecruise. Natuurlijk heeft de HANSEATIC inspiration een mooie Observatielounge met schitterend zicht over de boeg, maar écht bijzonder is het looppad OP de boeg en de twee glazen dekken die midscheeps aan beide kant uitgeschoven kunnen worden. De grote Spa heeft een eigen buitendek en fitness studio. Er is een mooi zwembad met bar die in koude wateren comfortabel op temperatuur blijven door het glazen schuifdak. 
HANSEATIC insporation - panoramadek op de boeg
HANSEATIC inspiration - panoramadek op de boeg
HANSEATIC inspiration - glazen zonnedek
HANSEATIC inspiration - glazen dek
De eerste reis van de HANSEATIC inspiration gaat in Antwerpen van start in oktober 2019. Naast Antarctica en Groenland zal het schip ook expeditiecruises op de Amazone maken én de Grote Meren tussen Toronto en Chicago verkennen. Hier is een kort overzicht:

14 okt - 29 okt 2019 - Antwerpen naar Tenerife (maiden voyage)
29 okt - 14 nov 2019 - Tenerife naar Barbados via de Kaapverdische Eilanden
14 nov - 28 nov 2019 - Van Barbados naar Lima, Peru via het Panamakanaal en Utria National Park
28 nov - 16 dec 2019 - Expeditie naar de Chileense Fjorden en Kaap Hoorn
16 dec 2019 - 3 jan 2020 - Kerstcruise naar Falkland Eilanden, South Georgia en Antarctica
3 jan - 19 jan 2020 - Falkland Eilanden, South Georgia en Antarctica
19 jan - 4 feb 2020 - Falkland Eilanden, South Georgia en Antarctica
4 feb - 16 feb 2020 - Antarctica en Weddell Zee
16 feb - 7 mrt 2020 - Falkland Eilanden, South Georgia en Antarctica
7 mrt - 25 mrt 2020 - Expeditie Brazilië van Buenos Aires naar Belem
25 mrt - 11 apr 2020 - Expeditie Amazone van Belem tot aan Iquitos, Peru
11 apr - 28 apr 2020 - Expeditie Amazone van Iquitos, Peru tot Belem
28 apr - 13 mei 2020 - De onbekende Caribbean van Belem, Brazilië tot Nassau, Bahamas
18 mei - 3 jun 2020 - New England en de St. Lawrence (Boston naar Toronto)
3 jun - 17 jun 2020 - De Grote Meren van Toronto naar Chicago
17 jun - 1 jul 2020 - De Grote Meren van Chicago naar Toronto
1 jul - 21 jul 2020 - Expeditie Labrador, Baffin Island en Groenland
21 jul - 4 aug 2020 - Noordwest Groenland
4 aug - 21 aug 2020 - Expeditie Canadese Arctische gebieden
21 aug - 7 sep 2020 - Expeditie Canadese Arctische gebieden
7 sep - 26 sep 2020 - Van Groenland via IJsland naar Hamburg
26-30 sep 2020 - Korte cruise naar Sylt en Borkum vanuit Hamburg
HANSEATIC inspiration in de Amazone
HANSEATIC inspiration in de Amazone
Over de kwaliteit van service, maaltijden en aandacht voor detail aan boord van de HANSEATIC inspiration kunnen we kort zijn: die is ongekend. Dit zijn expeditiecruises van het allerhoogste niveau op een gloednieuw en ultra modern schip dat speciaal ontworpen is voor dit soort reizen. 

De expeditiereizen van Hapag-Lloyd Cruises zijn daarom uiterst populair en worden jaren op voorhand geboekt. Als Nederlandse partner van Hapag-Lloyd Cruises biedt VCK Cruises biedt u nu de mogelijk om als een van de eersten in te schrijven voor bovenstaande cruises. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's © Hapag-Lloyd Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder