020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: de kleuren en geuren van Cartagena, Colombia

De historische stad Cartagena in het noordwesten van Colombia voelt aan als één groot openluchtmuseum. Niet voor niets staat de oude binnenstad op de werelderfgoedlijst van Unesco. In juni van dit jaar had ik het genoegen om deze prachtige cruise bestemming te mogen bezoeken met een aantal van mijn collega's.

Reisverslag Cartagena Colombia

De stad is de laatste jaren ontzettend gegroeid. Cartagena telt nu officieel meer dan een miljoen inwoners. Maar volgens onze locale gids ligt het aantal in werkelijkheid vele malen hoger. De havenstad dankt zijn oorsprong aan de Spanjaarden. Deze stichtten de stad in 1533. Lange tijd was het een belangrijke schakel tussen Zuid-Amerika en Spanje. De stad is dan ook vernoemd naar de zuid Spaanse stad Cartagena.

Reisverslag Cartagena Colombia

Het historische hart van de stad word omringd door een 13 kilometerslange stadsmuur. Het centrum van Cartagena bestaat uit de wijken El Centro en Getsemani; El Centro binnen de stadsmuur, Getsemani buiten de muur.

Reisverslag Cartagena Colombia

De bekendste toegang tot het historische centrum is via 'Torre del Reloj'. Deze gele stadspoort is uitgerust met een klokkentoren die opdoemt vanuit verschillende plekken binnen en buiten het oude stadscentrum. Op het plein hierachter werd in het verleden ooit de slavenhandel bedreven. Vandaag de dag zien we hier straatverkopers en paardenkoetsen waarmee je de stad bezichtigen kan.

Reisverslag Cartagena Colombia

De stad werd in het verleden meermaals aangevallen door piraten en andere schavuiten zoals de Engelse, Portugezen en Nederlanders. Hierdoor besloten de Spanjaarden het machtige fort genaamd 'Castillo San Felipe de Barajas' te bouwen ter bescherming van de stad.

Reisverslag Cartagena Colombia

Vanuit het ford is het oude en nieuwe gedeelte goed zichtbaar. Onder het complex zijn ook diverse tunnels te bezoeken. Niet aan te raden voor mensen die claustrofobisch zijn.

Reisverslag Cartagena Colombia

De binnenstad is werkelijk een lust voor het oog. Kleurrijke huizen, kronkelende straatjes en prachtige pleinen.

Reisverslag Cartagena Colombia

Wat opvalt is dat sommige daken zijn uitgerust met een puntige hoek. Men gebruikte dit vroeger als alibi dat er geen heks in de woning aanwezig kon zijn. Deze kon immers niet landen op het dak.

Reisverslag Cartagena Colombia

Reisverslag Cartagena Colombia

Stap ook zeker in een van de vele kerken binnen. Een ideaal rustpunt. Even weg van de warmte en chaos.

Reisverslag Cartagena Colombia

Nergens krijg je een betere indruk van de bevolking als op een lokale markt. Onder begeleiding van onze gids bezochten wij er een net buiten de stad.

Reisverslag Cartagena Colombia

Af en toe kneep ik een oogje dicht en moest ik mijn best doen niet te oordelen. Hier kan je letterlijk de cultuur proeven.

Reisverslag Cartagena Colombia

Niet te missen voor een natuurliefhebber als ik is het Parque del Centenario. Van de buitenkant lijkt dit kleine stadspark niets bijzonders. Maar wij zagen hier papegaaien, eekhoorns, iguanas, Tamarin apen en zelfs een luiaard van dichtbij! We waren zo onder de indruk dat we de andere ochtend voor het ontbijt nogmaals zijn gaan kijken. Dit mede door de ligging van het park. Het bevond zich namelijk letterlijk om de hoek van ons hotel.

Reisverslag Cartagena Colombia

Pedro (links) bevindt zich alle dagen in het park. Overdag laat hij je zien waar de dieren zich bevinden. 's Avonds treedt hij op als mimespeler.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises naar Cartagena, Colombia; altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder