020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: een paar dagen meevaren op de Koningsdam

Rotterdam, 20 mei 2016. Koningin Máxima ziet er fantastisch uit als ze het Lido binnenkomt. Onze charismatische koningin is aan boord voor de doop van het nieuwste Holland America Line schip. Onder luid getoeter verlaat de Koningsdam 's middags de Wilhelminakade. Er wordt koers gezet naar Amsterdam, de zomerse thuisbasis van het schip.

interieurfotos koningsdam holland america line
Koningin Máxima aan boord van de Koningsdam

interieurfotos koningsdam holland america line
Koningsdam in het Noordzeekanaal

Een paar maanden na de feestelijke doop varen we een paar dagen mee om het schip te leren kennen. In de hutten en suites op de Koningsdam merk je de eerste tekenen van een verjongingskuur die Holland America Line met dit schip heeft ingezet. De balkons lijken wat kleiner dan we gewend zijn. Alhoewel de indeling van de hutten identiek is aan andere Holland America Line schepen zien de hutten er wat luxueuzer uit en hebben nu USB aansluitingen naast het bed en in de badkamer vind je een "walk-in" douche met een glazen deur. Gelukkig zijn de comfortabele bedden en de altijd populaire Elemis badproducten behouden. 

interieurfotos koningsdam holland america line
Hut met balkon op de Koningsdam

Het ontwerpteam van de Koningsdam heeft het schip een muzikaal thema gegeven. De dekken zijn vernoemd naar componisten (Gershwin, Beethoven) en het kost zeker een dag om alle kunstwerken aan boord te zien. Opvallend zijn de drie trappenhuizen waar schepen van vergelijkbare grootte er vaak twee hebben. Het zorgt voor een goede doorstroming, alhoewel het druk kan zijn bij de 12 liften. 

interieurfotos koningsdam holland america line
The Dining Room op de Koningsdam

Koningsdam heeft meer restaurants dan andere Holland America Line schepen. Het meest in het oog springend is de twee dekken hoge Main Dining Room. Het is een zeer grote ruimte maar door een ingenieus ontwerp en een gedurfd kleurenpallet voelt de eetzaal minder groot. Natuurlijk vindt u op de Koningsdam ook het populaire Pinnacle Grill steakhouse en het Tamarind Aziatische restaurant. Nieuw voor Holland America Line is een intiem visrestaurant, Sel de Mer. Het Culinary Arts Center waar u overdag kookcursussen kunt volgen wordt 's avonds gebruikt als specialiteitenrestaurant waarbij de nadruk ligt op gezonde, verse producten.

interieurfotos koningsdam holland america line
Pinnacle Grill restaurant op de Koningsdam

Het hart van het schip is het drie dekken hoge atrium. Hier vindt u het populaire Grand Dutch Café waar het Nederlandse barpersoneel druk in de weer is met koffie en allerlei snacks (waaronder pannenkoeken, erwtensoep en kroketten). Zoek een tafeltje uit aan het raam, bestel een oranjebitter en zie de wereld aan u voorbij trekken.

interieurfotos koningsdam holland america line
Grand Dutch Cafe op de Koningsdam

Het promenadedek van de Koningsdam is niet zo indrukwekkend als op andere schepen van de rederij: reddingsboten belemmeren het zicht en het wandeldek is op sommige plaatsen vrij smal. Maar de ruimte die bespaard is op het buitendek wordt binnen gecompenseerd. Zoals in de ruime Queen's Lounge die twee dekken hoog is en over een hele grote dansvloer beschikt; de ideale basis voor de populaire BB King Jazz Club. Vanuit het casino leidt een prachtige wenteltrap naar beneden. Hier vindt u Koningsdam's meest intrigerende publieke ruimtes zoals de Explorer Bar. Bij Notes schuift u aan voor een glas whisky, terwijl Lincoln Center Stage de plek is voor concerten en recitals. Maar gedurende onze tijd aan boord was Billboard Onboard de meest populaire plek. Met een grote bar, een uitstekende pianist en een inrichting die enigszins doet denken aan de iconische Smoking Room op het ss Rotterdam is het hier op onze reis nog tot laat op de avond gezellig.

interieurfotos koningsdam holland america line
Queen's Lounge op de Koningsdam
interieurfotos koningsdam holland america line
Ocean Bar op de Koningsdam

interieurfotos koningsdam holland america line

interieurfotos koningsdam holland america line
Billboard Onboard op de Koningsdam

Helemaal voorop dek 2 en 3 is de indrukwekkende World Stage. Met deze multimediale ruimte neemt Holland America Line definitief afscheid van het traditionele theater. Alle aandacht gaat uit naar de enorme LED muur waar projecties een prachtig onderdeel vormen van allerlei shows. Via het voorste trappenhuis bereiken we dek 9 waar de Greenhouse Spa & Salon indruk maakt met behandelkamers en trainingsruimtes. Ga zeker ook even kijken in de prachtige Hydrotherapy ruimte met binnenzwembad; u kunt dagpassen kopen als u hier gebruik van wilt maken. Van de serene Spa lopen we naar de Lido Pool, een drie dekken hoog binnen/buitenzwembad met glazen schuifdak. De New York Deli & Pizza is overdag populair maar onze tip is om hier 's morgens te gaan ontbijten; het is een goed alternatief voor het buffetrestaurant. 

interieurfotos koningsdam holland america line
World Stage theater op de Koningsdam
interieurfotos koningsdam holland america line
Lido zwembad op de Koningsdam
interieurfotos koningsdam holland america line
Fitnesscentrum op de Koningsdam

Holland America Line is de uitvinder van het zeegaande buffetrestaurant en hun aanbod is nog altijd uitstekend. De Lido Market op de Koningsdam ziet er een stuk moderner uit dan de Lido Restaurants op andere Holland America Line schepen. Het verdient wel aanbeveling om voor iedere maaltijd een "testrondje" te maken om het volledige aanbod voor ontbijt, lunch en diner te aanschouwen voor u uw keuze maakt. Als het weer het toelaat kunt u ook buiten eten bij de Sea View Pool op het achterdek. Daar vindt u ook een hele trendy bar en buitenlounge. 

interieurfotos koningsdam holland america line
Lido Marketplace buffetrestaurant op de Koningsdam
interieurfotos koningsdam holland america line
Sea View zwembad op de Koningsdam
interieurfotos koningsdam holland america line
Sea View buitenbar op de Koningsdam
We hebben bijna het einde van onze virtuele tour over de Koningsdam bereikt. Vanaf de Sea View Bar nemen we de trap omhoog. Als u hoogtevrees hebt raden we u dit niet aan, want de trap heeft doorzichtige treden en hangt half boven de zee. Op de bovendekken van de Koningsdam vindt u een kleine joggingbaan, een sportveld, kinderclub en ruimte om te zonnebaden. Helemaal bovenop het schip, met uitzicht op de boeg, ligt de Crow's Nest. In deze prachtige volledig door glas omgeven lounge kunt u naar de horizon staren met een goede kop koffie, een boek lezen of 's avonds een cocktail bestellen. 
 interieurfotos koningsdam holland america line
Crows Nest panoramalounge Koningsdam
Na twee dagen aan boord zijn we het wel eens: Koningsdam is een overduidelijk Holland Amerca Line schip. Warm, ruim en persoonlijk. Maar met dit schip zet de rederij tevens in op een wat jongere doelgroep. Als het grootste schip in de vloot is de Koningsdam vernieuwend zonder revolutionair te zijn, is ze elegant zonder "over the top" te zijn. En dat is een knappe prestatie!
interieurfotos koningsdam holland america line
Crows Nest panoramalounge op de Koningsdam

Holland America Line biedt reizen aan op stijlvolle schepen naar bestemmingen over de hele wereld. Deze van oorsprong Nederlandse rederij staat bekend om haar uitstekende service en goede maaltijden. 

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Holland America Line, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Holland America Line.

Foto's © VCK Cruises

 

Over de auteur

Irma Spits

Irma Spits

Irma Spits denkt snel, loopt snel en is vooral in staat klanten heel snel warm te krijgen voor een cruise. Al meer dan 25 jaar werkzaam bij VCK Cruises en onverminderd enthousiast!

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder