020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: luxe expeditie naar de Galapagos

Na een tussenstop in Quito landden de VCK cruise experts in Baltra, waar de Silver Galapagos voor anker lag. Dit kleinschalige schip vormt samen met de Silver Explorer en Silver Discoverer de expeditievloot van all-inclusive rederij Silversea Cruises. Met een zodiac werden zij aan boord gebracht en kon de reis beginnen.

Er wordt bij VCK Cruises vaak gezegd dat een expeditiecruise eigenlijk geen vakantie is: tijdens een reis als deze doe je zoveel indrukken op, dat je daarna eigenlijk nog een week nodig hebt om bij te komen. En daar is geen woord aan overdreven: “We waren op zaterdag aan boord gegaan en op woensdag waren we de tel qua dagen al volledig kwijt. Je doet en ziet zoveel tijdens een dag dat het amper bij te houden is. Sowieso maak je twee zodiac landingen per dag en dan kun je ook nog met de zodiac op pad om te gaan snorkelen. Allemaal vrijwillig hoor, je kunt er ook voor kiezen om aan boord te blijven. Maar dat doet vanzelfsprekend eigenlijk niemand.”Twee routes
De Silver Galapagos maakt het gehele jaar door cruises van een week, waarbij gekozen kan worden tussen twee verschillende routes. Het VCK-duo maakte de Noordelijke centrale route mee, ook wel  de ‘vogelroute’ genoemd. Het verschil met de andere route, de Westelijke route zit hem in details. “Bij beide routes zie je veel verschillende diersoorten, maar de noordelijke route is iets actiever. Je gaat iets vaker aan land op zoek naar de dieren, terwijl je bij de andere optie wat meer in de  zodiac blijft en langs de kusten vaart. Ieder zijn voorkeur, maar ik vond het ronduit geweldig om zoveel mogelijk tussen de dieren te kunnen lopen.”

Strikte regels
Want dieren zijn er op de Galapagos in overvloed. De vogels luisteren naar exotische namen als de Blue Footed Boobies, Red Footed Boobies en fregatvigeks en zijn totaal niet schuw. “Dat komt omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben”. “En de toeristen gedragen zich allemaal uitstekend, zodat de dieren geen enkele vrees hoeven te hebben. Als er een vogel in de weg staat, dan heb je er maar met een boogje omheen te lopen. Daar zijn ook strikte regels voor: je mag niet dichter dan 2 meter bij een dier komen. Tenzij ze op jou afkomen – dan mag je even van het moment genieten, maar moet je daarna weer afstand nemen. “Ik was even op het strand en toen kwam er plotseling een zeeleeuw naast me liggen, ik had dat eerst niet eens in de gaten. Een heel bijzonder moment, wanneer maak je nu zoiets mee?"Iedere zodiac landing vindt plaats onder leiding van een ervaren expeditieteam. De liefde voor de natuur spat er bij de gidsen vanaf. “Ze spreken met heel veel passie over hun vak en weten er ook erg veel vanaf.” En ook de bemanning aan boord heeft zij als erg prettig ervaren: “Het personeel – vrijwel volledig uit Ecuador – was echt bijzonder vriendelijk. De service was ook heel goed en altijd met een glimlach. Hoewel de focus bij deze reizen meer op de bestemming dan op de verzorging aan boord ligt, was het echt vijfsterrenwaardig."Er varen verschillende schepen op de Galapagos, maar de Silver Galapagos biedt het beste product: met de beste gidsen en de meest luxe manier van reizen.

Walvissen
Terugdenkend aan de cruise vinden de cruise experts het moeilijk om één bepaald hoogtepunt uit te lichten. “Het was fantastisch om tussen de reuzenschildpadden te mogen rondlopen, maar de verschillende vulkaanlandschappen hebben ook diepe indruk op me gemaakt. We hadden nog het geluk om vanuit de zodiac walvissen van heel dichtbij te zien, dat komt zelden voor. De afstand was maximaal een meter of 15, zo’n ervaring zal ik denk ik nooit meer meemaken.” En dat is hoe Shirley Joan en Daniëlle terugkijken op hun reis: een bezoek aan de Galapagos is geen vakantie, maar een ervaring. Een ervaring die iedere natuurliefhebber tenminste een keer meegemaakt moet hebben.”Silversea Expeditions biedt reizen aan naar unieke bestemmingen over de hele wereld op luxueuze kleinschalige expeditieschepen. Alle maaltijden, drankjes, fooien én excursies inbegrepen zijn. 

Bij VCK Cruises kunt u terecht voor alle cruises van Silversea Expeditions, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met de Silver Galapagos.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder