020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Scheepsbezoek: Europa 2 - Hapag-Lloyd Cruises

In 2013 verbaasde Hapag-Lloyd Cruises de cruisewereld door een gloednieuw schip te introduceren dat écht anders dan anderen is. Europa 2 is niet alleen uiterst luxueus, dit schip is ook typisch Europees en dat maakt haar zo interessant in een cruisewereld die beheerst wordt door Amerikaanse rederijen.

Drie jaar na haar introductie bezoeken we het schip in Hamburg.

Europa 2 Hapag-Lloyd receptie piano bar

Als we aan boord gaan valt het ons meteen op: het schip ziet er uit alsof er de afgelopen drie jaar niet één gast aan boord is geweest. Hapag-Lloyd Cruises staat bekend om het zeer grondige onderhoud van haar schepen en Europa 2 is geen uitzondering. Alles is hier "spitz sauber" zoals je mag verwachten van een Duitse rederij.

Hapag-Lloyd Europa 2 receptie lobby

Europa 2 Hapag-Lloyd Cruises zwembad

We worden uitgenodigd voor de "afternoon tea" in de Belvedere Lounge, hoog op het schip. "Tea time" wordt hier serieus genomen met onberispelijk geklede stewards die met potten thee en schalen gebak voorbij lijken te zweven. Het grote verschil met andere schepen zit ook hier in de details: na het kiezen van de soort thee en het opschenken van kokend water verschijnt de steward op precies het goede moment om de thee weer uit de pot te halen. Het zijn dit soort zaken die de service op de Europa 2 zo bijzonder maken.

Europa 2 Hapag-Lloyd Cruises afternoon tea

Tijdens de rondleiding over de Europa 2 bezoeken we de populaire Sansibar, de zeer uitnodigende bar die genoemd is naar de überhippe strandtent van dezelfde naam op het Duitse eiland Sylt. Hier wordt 's avonds gedanst, 's middags drink je hier cocktails op het buitenterras en je bent hier ook 's morgens welkom voor het late ontbijtbuffet. De bediening is zeer vriendelijk, de wijnen en bieren zijn goed en als het mooi weer is gaan 's avonds de schuifdeuren open en gaat het feest ook daar gewoon door.

Europa 2 Hapag-Lloyd Cruises Sansibar nachtclub

Europa 2 Hapag-Lloyd zonnedek

Na een drankje in de Sansibar worden we uitgenodigd voor het diner in het Weltmeere Restaurant. Europa 2 heeft een zeer ontspannen dress code. Alhoewel de gasten zich gewoonlijk wel opdoffen voor het diner kun je je smoking en avondjurk gewoon thuis laten. De kwaliteit en presentatie van ons diner aan boord van de Europa 2 is fantastisch. Dit is "fine dining" op z'n Europees, met service zoals je die verwacht in de betere restaurants aan land. Hapag-Lloyd Cruises heeft geen all-inclusive policy maar de drankjes zijn opvallend schappelijk geprijsd. Zoals ze hier aan boord zeggen: "wij hoeven geen winst te maken op de drankjes. En waarom voor all-inclusive betalen als je niet al te veel drinkt?".

Europa 2 Hapag-Lloyd Cruises diner

Veel te snel worden we vriendelijk gevraagd de Europa 2 te verlaten omdat het schip klaar is om uit Hamburg te vertrekken. Om precies half elf galmt de scheepshoorn over de stad en verdwijnt het schip snel uit zicht, feestelijk verlicht en haar dekken vol met bevoorrechte gasten. Een lichte jaloezie maakt zich van ons meester. Want eerlijk is eerlijk, het is écht een speciale belevenis om met dit luxe boutique hotel te varen.

Europa 2 cruise schip in Hamburg

Foto's (c) VCK Cruises

 

Over de auteur

Bart de Boer

Bart is Managing Director van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder