020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Wat u weten moet over cruises naar Alaska

De natuur in Alaska is zo ongerept dat reizen over zee meestal de beste optie is. Vanuit Seattle of Vancouver vaart uw cruiseschip noordelijk door prachtige zeestraten naar indrukwekkende gletsjers en een werkelijk ongeëvenaarde flora en fauna. In dit artikel geven we u graag onze tips voor de ultieme Alaska cruise!

cruise naar alaska

Het perfecte schip

Het patroon van cruiseschepen lijkt wel iets op de vogeltrek: in de winter in zonnige oorden, in de zomer in de wat koele regionen. Alaska is een van de meest populaire cruisebestemmingen in de zomer als tientallen cruiseschepen daar cruises uitvoeren. U heeft de keuze uit schepen in alle soorten en maten; van varende steden voor duizenden passagiers tot intieme luxe boutique schepen die in havens aanleggen waar de grote soortgenoten simpelweg niet kunnen komen. Het kiezen van het perfecte schip voor een cruise in Alaska is een zeer persoonlijk aangelegenheid. Als u reuring, flexibiliteit en entertainment op een groot schip voor alle leeftijden zoekt dan kunt u terecht op de ultramoderne schepen van Norwegian Cruise Line of Royal Caribbean International, waarbij Norwegian Cruise Line fooien en drankjes includeert.

cruise naar alaska

Zoekt u een wat ruimer schip maar wilt toch alle faciliteiten zoals meerdere restaurants, goed entertainment, een grote keuze aan hutaccommodatie en een internationale sfeer, kies dan een schip van Princess Cruises, Holland America Line of Celebrity Cruises. Deze schepen bieden in het algemeen plaats aan 2.000 - 3.000 passagiers en bieden een zeer solide. Zowel Holland America Line als Princess Cruises hebben een pioniersrol vervuld in Alaska en hebben inmiddels een eigen organisatie aan wal die zorgdraagt voor excursies en speciale landprogramma's.

cruise naar alaska

Voor een meer persoonlijke, kleinschalige ervaring raden we u de luxe schepen van Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, Crystal Cruises, Silversea Cruises of Seabourn aan. Met een capaciteit van maximaal 700 passagiers zijn deze schepen in staat om Alaska nét even anders te laten zien. Zo kunt u de wat meer afgelegen plaatsen als Klemtu, Wrangell, Haines en Misty Fjords bezoeken. De verzorging op deze kleinere schepen is subliem, vaak inclusief drankjes, fooien en soms zelfs landexcursies.

cruise naar alaska

Verrekijker

U zult merken dat het op iedere Alaska cruise een sport is om walvissen te spotten. Ooit zagen we een groep walvissen opspringen uit het water en tijdens diezelfde cruise werden we op een middag begeleid door drie orca's. Onvergetelijk! Een kleine verrekijker is daarom een onmisbaar onderdeel van uw bagage. Zodat u als eerste walvissen, beren of dolfijnen ziet. Overigens is op een aantal vijfsterren schepen elke suite met een verrekijker uitgerust. Als u van fotograferen houdt raden we u aan om een fototoestel met een behoorlijke zoomlens mee te nemen. U zult er blij mee zijn!

cruise naar alaska

Excursies

Alhoewel het varen door dit adembenemend mooie stukje van de wereld een van de hoogtepunten van elke Alaska cruise is, raden we u altijd excursies te boeken. Houdt u er rekening mee dat plaatsen als Ketchikan, Skagway en Juneau erg toeristisch zijn en dat er dagen zijn dat deze stadjes bezocht worden door passagiers van wel zes grote cruiseschepen. Maar het mooie aan Alaska is dat de natuur letterlijk bij de stadspoort begint. Daarom is het maken van excursies essentieel; hoe anders kunt u op zoek gaan naar beren in het wild, op zalm vissen in een snelstromende rivier of raften op een gletsjermeer? Budgetteer dus een redelijk bedrag (denk aan $ 100 - $ 150 per persoon per haven) en kies uit het enorme aanbod. Een tip: bij Regent Seven Seas Cruises zijn excursies bij de reissom inbegrepen. Het loont om VCK Cruises een prijsvergelijking te laten maken met andere schepen om zodoende uit te komen bij uw perfecte cruise.

cruise naar alaska

cruise naar alaska

cruise naar alaska

De beste reisperiode

De beste maanden om een cruise naar Alaska te maken zijn mei, juni en september. Het is dan relatief rustig en de kans op goed weer is het grootst. Wij hebben nog geen enkele Alaska cruise gemaakt zonder regen dus houdt u altijd rekening met een regenbui. Koud wordt het over het algemeen niet echt; maar wees voorbereid en neem warme kleding mee. De havens die u tijdens de cruise bezoekt zijn charmant maar meestal vrij toeristisch; om Alaska echt te beleven is het dan ook zeer raadzaam om excursies te boeken. Hoogtepunt van bijna iedere Alaska cruise is het panoramavaren langs een gletsjer. Met een beetje geluk hoort u het ijs met donderend geraas in het water vallen.

cruise naar alaska

Inside or outside?

De meeste Alaska cruises vertrekken uit Seattle of Vancouver, maken een rondje langs Ketchikan, Skagway, Juneau en Tracy Arm en keren na een week terug. Er zijn ook cruises die beginnen in Seattle of Vancouver en eindigen in Anchorage. Kleinere schepen varen vaak meer interessante routes. Belangrijk om te weten is dat schepen vanuit Seattle meestal de route nemen waarbij u "buitenom" over de Stille Oceaan naar Alaska vaart. De Inside Passage route vanuit Vancouver is vele malen mooier en meer beschut. Met een beetje geluk ziet u in de Inside Passage al zeearenden en dolfijnen.

cruise naar alaska

Walvissen

We zullen het nooit vergeten: varend in Glacier Bay werd ons cruiseschip begeleid door een orka-familie. Het was onvergetelijk. Het spotten van walvissen is een hoogtepunt op iedere cruise naar Alaska. Hoe kleiner het schip, hoe meer verbonden u zich zult voelen met de prachtige natuur en dierenwereld. We raden aan om minimaal één excursie te maken waarbij u walvissen gaat spotten. Wij deden dat in Juneau en konden prachtige foto’s maken van walvisstaarten tegen een achtergrond van besneeuwde bergen.

foto's van een cruise naar alaska

foto's van een cruise naar alaska

Beren

De grootste kans om beren te zien is in het najaar als ze in de rivieren naar zalm vissen. De meeste rederijen bieden excursies aan waarbij u onder leiding van experts op zoek gaat naar wilde beren. Ga in ieder geval nooit onvoorbereid op eigen gelegenheid wandelingen maken in de bossen.

cruise naar alaska

Binnenhut of balkon?

Die vraag is makkelijk te beantwoorden: balkon. We hebben ooit zelf een Alaska cruise gemaakt in een binnenhut maar bleven de hele dag trappen op en af rennen om niets te missen van het natuurschoon. Jaren later hadden we balkonhut en op de eerste morgen zagen we al walvissen op drie stappen van ons bed. Ontbijt op het balkon, een privé stukje reling bij het varen door Glacier Bay, op lange zomernachten genieten van de eeuwige durend lijkende schemer: een balkonhut is "the way to go" als u richting Alaska vaart.

cruise naar alaska

Landarrangementen

De meeste rederijen bieden programma's aan die u voor of na uw Alaska cruise kunt boeken. Zo zijn er korte rondreizen naar het spectaculaire Denali National Park en naar de rivier de Yukon. VCK Cruises stelt zelf ook geheel verzorgde rondreizen samen. Zo bieden we een speciale rondreis aan door West-Canada per huurauto, gevolgd door een cruise naar Alaska. Ook de reizen met de Rocky Mountaineer trein zijn populair. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of klik hier voor een overzicht van al onze reizen naar Alaska en Canada.

Foto's © VCK Cruises en de genoemde rederijen

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder