020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Wat u weten moet over cruises naar Alaska

De natuur in Alaska is zo ongerept dat reizen over zee meestal de beste optie is. Vanuit Seattle of Vancouver vaart uw cruiseschip noordelijk door prachtige zeestraten naar indrukwekkende gletsjers en een werkelijk ongeëvenaarde flora en fauna. Als u gekozen hebt om een cruise naar Alaska te maken is het erg belangrijk om het juiste schip te kiezen!

foto's van een cruise naar alaska
Feestje bij het zwembad als we vanuit Seattle vertrekken

De beste maanden om een cruise naar Alaska te maken zijn mei, juni en september. Het is dan relatief rustig en de kans op goed weer is het grootst. Wij hebben nog geen enkele Alaska cruise gemaakt zonder regen dus houdt u altijd rekening met een regenbui. Koud wordt het over het algemeen niet echt; maar wees voorbereid en neem warme kleding mee. De havens die u tijdens de cruise bezoekt zijn charmant maar meestal vrij toeristisch; om Alaska echt te beleven is het dan ook zeer raadzaam om excursies te boeken. Hoogtepunt van bijna iedere Alaska cruise is het panoramavaren langs een gletsjer. Met een beetje geluk hoort u het ijs met donderend geraas in het water vallen.

foto's van een cruise naar alaska
Ons schip vaart door de indrukwekkende Tracy Arm Fjord

foto's van een cruise naar alaska
Het hoogtepunt van elke cruise naar Alaska: panoramavaren bij een gletsjer

foto's van een cruise naar alaska
Sitka, Alaska

Inside? Outside?
De meeste Alaska cruises vertrekken uit Seattle of Vancouver, maken een rondje langs Ketchikan, Skagway, Juneau en Tracy Arm en keren na een week terug. Er zijn ook cruises die beginnen in Seattle of Vancouver en eindigen in Anchorage. Kleinere schepen varen vaak meer interessante routes. Belangrijk om te weten is dat schepen vanuit Seattle meestal de route nemen waarbij u “buitenom” over de Stille Oceaan naar Alaska vaart. De Inside Passage route vanuit Vancouver is vele malen mooier en meer beschut. Met een beetje geluk ziet u in de Inside Passage al zeearenden en dolfijnen.

foto's van een cruise naar alaska
Cruiseschepen in de hoofdstad van Alaska: Juneau

foto's van een cruise naar alaska
Totempaal in Ketchikan, Alaska

Walvissen
We zullen het nooit vergeten: varend in Glacier Bay werd ons cruiseschip begeleid door een orka-familie. Het was onvergetelijk. Het spotten van walvissen is een hoogtepunt op iedere cruise naar Alaska. Hoe kleiner het schip, hoe meer verbonden u zich zult voelen met de prachtige natuur en dierenwereld. We raden aan om minimaal één excursie te maken waarbij u walvissen gaat spotten. Wij deden dat in Juneau en konden prachtige foto’s maken van walvisstaarten tegen een achtergrond van besneeuwde bergen.

foto's van een cruise naar alaska
Op excursie vanuit Juneau

foto's van een cruise naar alaska
We zien veel walvissen tijdens onze excursie vanuit Juneau, Alaska

Beren
De grootste kans om beren te zien is in het najaar als ze in de rivieren naar zalm vissen. De meeste rederijen bieden excursies aan waarbij u onder leiding van experts op zoek gaat naar wilde beren. Ga in ieder geval nooit onvoorbereid op eigen gelegenheid wandelingen maken in de bossen.

foto's van een cruise naar alaska
Een wandeling door het regenwoud bij Sitka, Alaska

Avontuur op de gletsjer
Het was eigenlijk een nogal spontane actie om aan boord van de Oosterdam tijdens een Alaska cruise de prijzige “Mendenhall Glacier by helicopter” excursie te boeken. Maar voor ons werd het een onvergetelijke ervaring. Bekijk onze foto’s hier.

VCK Cruises biedt veel reizen aan naar Alaska en Canada met diverse rederijen. Van volledig verzorgde rondreizen, cruise & treinreizen tot huurauto-arrangementen waarbij u zelf door Canada rijdt en daarna een prachtige cruise naar Alaska maakt. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons. Klik hier voor een overzicht van al onze reizen naar Alaska en Canada. Foto's © VCK Cruises

Over de auteur

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel de brochure

Ontdek de wereld van VCK Cruises!
Vraag nu onze nieuwe Cruise & Ontdek brochure aan, met 48 pagina's reisinspiratie en uniek aanbod.

Bestel de brochure