020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Zoek de verschillen tussen Queen Anne en Rotterdam

In mei is het zo ver: dan komt de lang verwachte Queen Anne van Cunard Line in de vaart. Het is het eerste nieuwe schip van deze rederij in 14 jaar. Valt u iets op als u naar de impressie van Queen Anne kijkt? Juist, het is een halfzuster van de populaire Rotterdam van Holland America Line!

Cunard - Queen Anne cruise schipQueen Anne - impressie © Cunard

In dit artikel bekijken we de impressies van de lounges, open dekken en hutten aan boord van de Queen Anne en vergelijken we die met deze ruimtes aan boord van Holland America's Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam. Het is interessant om te zien welke beslissingen Cunard Line heeft genomen om tegemoet te komen aan de eisen en wensen van haar specifieke doelgroep!

Grand Lobby

Cunard - Queen Anne - Grand LobbyQueen Anne - Grand Lobby - impressie © Cunard

Holland America Line - Nieuw Statendam - AtriumNieuw Statendam - Atrium - Foto © VCK Cruises

Gasten maken kennis met de Queen Anne in de statige, drie dekken hoge lobby op dek 1. Een grote wenteltrap leidt naar de bovengelegen dekken. Rond het atrium liggen op elk dek diverse bars en restaurants, waardoor dit het sociale hart van het schip zal worden.

Queens Room

Cunard - Queen Anne - Queens RoomQueen Anne - Queens Room - impressie © Cunard

Holland America Line - Koningsdam - Queens Lounge
Koningsdam - Queens Lounge - Foto © VCK Cruises

De twee dekken hoge Queens Room mag op geen Cunard schip ontbreken. Veel gasten van Cunard kiezen specifiek voor deze rederij vanwege de mogelijkheid om hier 's avonds te dansen bij de klanken van een ballroom orkest. De Queens Room wordt ook gebruikt voor fitness trainingen, lezingen en wordt eigenlijk een groot deel van de dag gebruikt. Grappig genoeg heet deze ruimte op de Holland America Line schepen Queens Lounge (what's in a name). Bij Cunard is de Queens Room in onze ogen vervolmaakt, met een grote wenteltrap naar het balkon én een bar aan stuurboordzijde.

Britannia Restaurant

Cunard - Queen Anne - Britannia RestaurantQueen Anne - Britannia Restaurant - impressie © Cunard

Holland America Line - Rotterdam - Main Dining RoomRotterdam - Main Dining Room - Foto © VCK Cruises

Achterop dek 2 en 3 van de Queen Anne ligt het enorme Britannia Restaurant, voor gasten van binnenhutten, buitenhutten en balkonhutten. Eén overblijfsel uit de meer dan 100 jaar traditie van Cunard is dat klanten van de duurdere hutten en suites een eigen restaurant hebben. Het Britannia Restaurant belooft prachtig te worden, met een knipoog naar de de stijl en klasse van trans-Atlantische overtochten.

Golden Lion Pub

Cunard - Queen Anne - Golden Lion PubQueen Anne - Golden Lion Pub - impressie © Cunard

Holland America Line - Rotterdam - Billboard On BoardRotterdam - Billboard On Board - Foto © VCK Cruises

Vlak voor de Queens Room liggen twee publieke bars, waaronder de sfeervolle Golden Lion Pub. 's Avonds is het hier heel gezellig met typisch Engelse pub quizzes en karaoke sessies, vergezeld door lauwwarm bier. De indeling van de Koningsdam-klasse van Holland America Line is ook hier duidelijk herkenbaar, met een grote trap die naar het casino op dek 3 leidt. Waar Holland America Line koos voor een open indeling van de "Music Walk" met Billboard Onboard en de Rolling Stone Rock Room, heeft Cunard er twee aparte ruimtes van gemaakt. Dit past beter in het Cunard concept met meerdere kleinere lounges en bars.

Buitenhut met balkon

Cunard - Queen Anne - Buitenhut met balkonQueen Anne - Buitenhut met balkon - impressie © Cunard

Holland America Line - Rotterdam - Buitenhut met balkonRotterdam - Buitenhut met balkon - Foto © Holland America Line

De balkonhutten van de Queen Anne zijn praktisch identiek aan die van Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam. Toch heeft het design team van beide rederijen gezorgd dat de hutten er op het eerste gezicht anders uitzien. Waar de Holland America Line licht en haast Scandinavisch ingericht zijn, heeft men op de Queen Anne gekozen voor een meer donkere, klassieke look.

The Pavillion

Cunard - Queen Anne - The PavillionQueen Anne - The Pavillion - impressie © Cunard

Holland America Line - Rotterdam - Lido PoolRotterdam - Lido Pool - Foto © VCK Cruises

The Pavillion is het door een glazen schuifdak afgesloten zwembad en zonnedek. Zelfs bij minder mooi weer is het hier altijd goed toeven, mede door de grill counter en de gelateria. Ook Cunard is overstag gegaan en heeft een groot LED scherm geïnstalleerd zodat er hier overdag en 's avonds films vertoond kunnen worden.

Panorama Pool

Cunard - Queen Anne - Panorama PoolQueen Anne - Panorama Pool - impressie © Cunard

Holland America Line - Nieuw Statendam - Seaview PoolNieuw Statendam - Seaview Pool - Foto © VCK Cruises

Achter op dek 9 is een groot zonnedek met zwembad en bar. Waar Holland America Line twee zwevende trappen heeft gemaakt aan de zijkant van het schip (met fantastisch uitzicht!), heeft Cunard gekozen voor twee traditionele trappen naar dek 10.

Princess Suite

Cunard - Queen Anne - Princess SuiteQueen Anne - Princess Suite - impressie © Cunard

Holland America Line - Nieuw Statendam - Vista SuiteNieuw Statendam - Vista Suite - Foto © VCK Cruises

Wat op de Queen Anne een Princess Suite is, is op de schepen van Holland America Line een Vista Suite. Hoewel het hutoppervlakte en indeling identiek zijn, biedt Cunard's Princess Suite aanzienlijk meer voordelen. Naast prioriteit bij in- en ontscheping en allerlei extra's in de suite kunt u de maaltijden gebruiken in het exclusieve Princess Grill Restaurant op dek 10. Daarnaast heeft u toegang tot een aparte Grills lounge en zonnedek met luxe ligstoelen. De Grill restaurants, lounge en zonnedek op de Queen Anne nemen de plaats in van Club HAL en het sport dek op de Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam.

Er valt nog zo veel te vertellen, maar dat bewaren we graag voor een artikel zodra de Queen Anne in dienst gekomen is. Hopelijk kunnen we u dan meenemen op een virtuele tour over wat vast en zeker een schitterend schip is. Rijk aan traditie maar met een duidelijk modern tintje. Welkom Queen Anne!

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder