020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

AmaMagna: foto's van het nieuwe riviercruiseschip van AmaWaterways

Voor de meeste mensen lijken alle rivierschepen op elkaar. Immers, ze zijn bijna allemaal 135 meter lang en 11,4 meter breed zodat ze ingezet kunnen worden op de meeste grote rivieren in Europa. Maar nu introduceert AmaWaterways de AmaMagna, een gloednieuw riviercruiseschip van maar liefst 22 meter breed, speciaal ontworpen voor cruises over de Donau.

ama magna amawaterways in vilshofen

De AmaMagna werd eerder dit jaar afgebouwd bij de werf Vahali in het plaatsje Gendt, vlakbij Nijmegen. Nogal bijzonder is dat de romp van het schip gebouwd is in Servië en per transportschip over zee naar Nederland is gevaren. Omdat de AmaMagna te breed is om op de Rijn te varen moest het afgebouwde schip vanuit Nederland weer per transportschip via de Middellandse Zee en Zwarte Zee naar Constanta, Roemenië vervoerd worden.

ama magna amawaterways in bratislava

Naast haar breedte onderscheidt de AmaMagna zich ook door haar passagierscapaciteit, want die is met 194 gelijk aan een groot aantal moderne rivierschepen die maar half zo breed zijn. Op dit schip vindt u dus vooral veel ruimte en dat valt erg op in de bijzonder comfortabele suites met balkons.

ama magna amawaterways in bratislava

ama magna amawaterways in bratislava

Naast het hoofdrestaurant en AmaWaterways populaire Chef’s Table vindt u op de AmaMagna twee nieuwe eetgelegenheden: Jimmy’s, een familie restaurants en het Al Fresco Restaurant waar u buiten kunt eten. Voor innerlijke en uiterlijke verzorging beschikt de AmaMagna over een enorm zonnedek, een whirlpool en een Zen Wellness Studio met fitness centrum.

ama magna amawaterways jimmys familierestaurant

ama magna amawaterways jimmys bar lounge

Tijdens een recente lunch voor de top partners straalden AmaWaterways’ zeer charismatische eigenaarsduo Rudi Schreiner en Kristen Karst van trots toen ze spraken over de nieuwe AmaMagna en hun ambitie om AmaWaterways groter en nóg beter te maken. Of het veel beter kan betwijfelen we; de feedback van onze klanten na het maken van een cruise met deze riviercruise maatschappij op de Mekong, Donau, Rijn of Moezel is immers ongekend positief. Groter wordt de rederij wél: op 11 juli 2019 werd de AmaMagna feestelijk gedoopt in Grein, Oostenrijk. Veel tijd om te na te genieten hadden Kristen en Rudi trouwens niet want al een week later stonden ze weer te stralen bij de doop van het derde nieuwe Ama schip van dit jaar, de AmaMora. We geven ze groot gelijk, want ze mogen ongelooflijk trots zijn op AmaWaterways.

ama magna amawaterways bibliotheek

VCK Cruises biedt niet alleen de mooiste cruises op zee aan, maar ook exclusieve riviercruises. AmaWaterways is een prijswinnende rederij die schitterende reizen aanbiedt op speciaal ontworpen rivierschepen. De schepen zijn innovatief vormgegeven, ruim opgezet en zeer modern ingericht. Deze rederij biedt de kwaliteit die u van VCK Cruises mag verwachten. De keuken en service aan boord zijn buitengewoon: AmaWaterways zet hierin al jaren de standaard voor riviercruises. De rivierschepen van deze rederij zijn kleinschalig opgezet en bieden u een unieke vakantie ervaring; of deze vakantie nu naar Azië, zuidelijk Afrika of Europa gaat. Het aanbod van AmaWaterways is zo uitgebreid dat wij niet alle reizen op onze website kunnen zetten. We raden u dan ook altijd aan om contact met ons op te nemen; onze medewerkers kennen AmaWaterways uit eigen ervaring en kunnen u de beste tips geven.

Over de auteur

Benja Zonneveld

Benja Zonneveld

Benja Zonneveld stapte in 2017 binnen bij VCK Cruises. Door haar grote inzet en een fikse dosis enthousiasme is deze Travel Consultant Cruises in recordtijd zeer populair geworden, zowel bij haar collega's als bij onze klanten.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder