020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Een jaar terug in de tijd: 17 december 2019

We wilden een weekje weg uit het saaie Hollandse winterweer. Het oog viel op een aanbieding voor een mooie cruise rond de Canarische Eilanden. Dus vlogen we naar Las Palmas en scheepten we in. Eerste stop: Madeira!

Op weg naar Madeira liet de Atlantische Oceaan zich haar "hobbelige" kant zien. En dus kondigde de kapitein rond het middaguur aan dat hij de snelheid wat had opgevoerd en dat we rond acht uur 's avonds al in Funchal zouden aankomen. Zodat we rustig konden dineren. Op 17 december werden we gewekt door de zon. Via een lokale touroperator hadden we een dagexcursie geregeld. Een eigen minibusje met chauffeur en een zelf samengestelde route naar de afgelegen noordwest hoek van Madeira. Ach, wat was het prachtig. Diepe dalen, pittoreske dorpjes, de zon glinsterend op de oceaan, palmbomen en bananenbomen. En heel veel bloemen. Nederland leek heel erg ver weg. Onze chauffeur gaf ons tijd om uitgebreid te lunchen in een klein restaurant waar we omringd door lokale bevolking genoten van tonijn en een glaasje witte wijn. Via een sensationeel mooie route door het binnenland werden we laat in de middag weer bij ons varende hotel afgezet in de haven van Funchal.

cruise naar de Canarische Eilanden en Madeira

cruise naar de Canarische Eilanden en Madeira

cruise naar de Canarische Eilanden en Madeira 17 december 2019: een dag op het eiland Madeira. Foto's © VCK Cruises

Omdat ons schip de hele nacht in Funchal bleef liggen gingen we bij het licht van de ondergaande zon weer aan land. Het weer was nog steeds perfect. We wandelden langs de haven en stuitten op een zee van lichtjes aan de boulevard: het lichtfestival is een decembertraditie in Funchal. De sfeer was fantastisch. Voor vertrek uit Nederland hadden we een tafel gereserveerd in een goed restaurant in het centrum van de stad. We aten buiten op het beschutte terras en smulden van verfijnde lokale specialiteiten en heerlijke Portugese wijn. Een mooie finale van een geweldige dag; vandaag precies een jaar geleden.

cruise naar de Canarische Eilanden en Madeira

cruise naar de Canarische Eilanden en Madeira

17 december 2019: een dag op het eiland Madeira. Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine