020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Impressies van Singapore

Singapore is een unieke mix van Zuidoost Aziatische gastvrijheid, keuken en cultuur met een snufje Las Vegas, een eetlepel Brits kolonialisme en een vleugje Disneyland. In deze stadstaat op de Evenaar wonen meer dan 5 miljoen mensen; per jaar komen daar nog eens 12 miljoen internationale bezoekers bij.

Impressies van Singapore
Het centrum van Singapore met de Merlion

Singapore omarmt bezoekers; wij kennen weinig andere steden die zo veel aandacht (en geld) besteden aan toerisme. Met fantastische restaurants en bars, interessante musea en een ingebouwd gevoel voor dienstverlening voelt bijna iedere reiziger zich hier de koning te rijk. Ultra moderne wolkenkrabbers en winkelcentra staan hier schouder aan schouder met koloniale gebouwen en lokale markten. Het is de mix van culturele diversiteit en veiligheid en hygiëne die zo aanspreken hier. Eetstalletjes op straat: geen gevaar. Drinkwater? Gewoon uit de kraan. En misdaad loont hier echt niet.
Impressies van Singapore
Uitzicht op Singapore vanuit de Supertree Grove
Een dag in Singapore is eigenlijk te kort. Er is hier zo veel te zien en te doen dat je in een week nog niet uitgekeken bent. Maar laten we een paar van onze favorieten even op een rijtje zetten.

Allereerst het Raffles Hotel. Het opende zijn deuren in 1899 en is sindsdien een begrip in Singapore. In elke reisgids zult u de tip krijgen om hier in de Long Bar een Singapore Sling te bestellen. En eerlijk is eerlijk: het is een must. U krijgt er pinda's in de dop bij; de doppen gooit u gewoon op de grond. Wees wel voorzichtig; zo'n Singapore Sling is koppiger dan u denkt! Ook leuk in het Raffles Hotel: de High Tea. Altijd uitverkocht, dus van te voren reserveren!
Impressies van Singapore
Raffles Hotel, Singapore
Impressies van Singapore
Een Singapore Sling
Van een heel ander kaliber is het Marina Bay Sands, het enorme hotelcomplex dat in 2010 werd geopend en S$ 8 miljard heeft gekost. Het heeft drie hoteltorens (met 2500 kamers) die 190 meter boven de grond verbonden worden door een plateau met een 150 meter lang zwembad (alleen voor hotelgasten), een observatieplatform, een sterrenrestaurant en een trendy nachtclub. Op de begane grond is de shopping mall en in de kelder vindt u het werkelijk gigantische casino. Het is een sensationeel gebouw.
Impressies van Singapore
Marina Bay Sands, Singapore
Impressies van Singapore
De enorme infinity pool van het Marina Bay Sands Hotel
Op culinair gebied heeft Singapore heel veel te bieden; van simpele eettentjes tot de meest exclusieve restaurants. Het leukste is om naar een van de markten te gaan en daar wat kip met noedels te proeven. Met een grote Indiase populatie is Indiaas eten ook populair; ik denk met veel plezier terug aan de heerlijke lunch bij The Banana Leaf Apolo. Wilt u eens goed uitpakken op culinair gebied, reserveer dan een tafel bij Iggy's in het Hilton Singapore op Orchard Road. Misschien niet het meest indrukwekkende restaurant (het heeft geen ramen en is minimalistisch ingericht), maar wij hebben daar voorbeeldig gegeten.
Impressies van Singapore
Op de lokale markt in Singapore
Winkelen? Het wordt niet veel beter dan in Singapore. Houdt u er wel rekening mee dat het voor Europeanen niet bepaald goedkoop is, dus check de prijzen altijd goed. De ene "mall" na de andere; u kunt makkelijk twee dagen winkelend doorbrengen. Als u iets kleinschaligers en originelers zoekt, ga dan op verkenning in de buurt van de prachtige Sultanmoskee (Kampong Glam). In de kleine straatjes wisselen kunstgaleries, trendy koffiehuizen en zeer uitnodigende restaurants elkaar af.

Impressies van Singapore
Kampong Glam
Impressies van Singapore
Kampong Glam
Op cultureel gebied is er ook genoeg te beleven in Singapore. Onze tip is het National Gallery of Singapore. Het voormalige Hooggerechtshof en Stadhuis werden in 2015 samengevoegd en verbouwd tot het grootste museum van Singapore. De ongelooflijk mooie architectuur van de monumentale gebouwen is op zich een bezoek waard. Drink koffie of eet een sandwich op het dakterras met prachtig uitzicht over de stad.
Impressies van Singapore
Singapore skyline
Bent u 's avonds op zoek naar een leuke plek voor een drankje, wandel dan het prachtige Fullerton Bay Hotel eens in en neem de lift naar de Lantern Bar. Het uitzicht vanaf het terras is fantastisch.
Impressies van Singapore
The Lantern Bar in het Fullerton Bay Hotel
Impressies van Singapore
Een drankje met uitzicht in de Lantern Bar van het Fullerton Bay Hotel
Ach, we kunnen nog vertellen over Chinatown, over Sentosa Island, over de Supertree Grove met zijn reuzen"bomen". Maar u moet het eigenlijk met eigen ogen zien, voor of na uw volgende cruise in Zuidoost Azië. Verleng uw verblijf in Singapore gerust met een paar dagen; vervelen zult u zich niet!

Impressies van Singapore
Supertree Grove, Singapore
Alle foto's © VCK Cruises

Klik hier voor onze reizen naar Azië

Over de auteur

Bart de Boer

Bart de Boer

Bart is de General Manager van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine