020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Nieuw bij VCK Cruises: Explora Journeys

Explora Journeys is een nieuwe naam in de cruisewereld en mag niet ontbreken in het aanbod van VCK Cruises. Eigenaar MSC Group heeft één doel met Explora Journeys: een onderscheidend Europees luxe cruise product aanbieden dat kan wedijveren met alle bestaande vijf sterren rederijen.

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de Explora I - © Explora Journeys

Dat de rederij het serieus aanpakt mag duidelijk zijn: worden maar liefst zes gloednieuwe zusterschepen gebouwd, elk met een capaciteit voor 922 gasten in 461 suites met balkon. In juli 2023 komt het eerste schip in de vaart: de stijlvolle Explora I. Laten we eens kijken wat dit cruiseschip en Explora Journeys zo bijzonder maakt.

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de lobby op de Explora I - © Explora Journeys

Opvallend is de hoeveelheid open dekruimte op de Explora I. Zo beschikt dit schip over maar liefst 4 zwembaden, elk met een eigen sfeer en doelgroep. Het grootste zwembad kan overkapt worden door een groot glazen dak. Bij de trendy Astern Pool laat u een Aziatische Bento box van Restaurant Sakura bezorgen bij uw ligbed. Hier kunt u bij zonsondergang genieten van akoestische live muziek, later gevolgd door de meer uptempo beat van een DJ.

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de Conservartory Pool op de Explora I - © Explora Journeys

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de Helios Pool op de Explora I - © Explora Journeys

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de Astern Pool op de Explora I - © Explora Journeys

Elk van de 461 suites aan boord van de Explora I heeft een privé balkon en is van alle gemakken voorzien met inloopkasten en marmeren badkamers. De suites variëren van 35 m2 tot de Owner’s Residence van maar liefst 280 m2. 24-uurs room service en een fles champagne bij vertrek? Dat spreekt voor zich!

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van een Grand Terrace Suite op de Explora I - © Explora Journeys

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van een Owners Residence op de Explora I - © Explora Journeys

Voor een schip met plaats voor slechts 922 gasten beschikt de Explora I over verrassend veel bars en lounges, zowel binnen als buiten. De rederij voorspelt zelf dat de Astern Lounge de meest populaire optie is als de zon ondergaat, met live muziek en speciale cocktails die dankzij de genereuze all-inclusive policy gewoon bij de reissom inbegrepen zijn.

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de Astern Lounge op de Explora I - © Explora Journeys

Ook op culinair gebied zijn de verwachtingen hoog gespannen. Europese topchefs zijn verantwoordelijk voor de maaltijden in maar liefst 6 restaurants. Meest ambitieus is Anthology, het enige specialiteitenrestaurant met een toeslag waar gastchefs uit de hele wereld hun kunsten vertonen. In het Aziatisch restaurant Sakura treft u aan de sushi bar een heuse sake sommelier. Een steakhouse, Mediterraan restaurant, een luxe Frans-geïnspireerd restaurant én een heuse Food Hall met 18 verschillende stations en een buitenterras complementeren het aanbod.

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van het Anthology Restaurant op de Explora I - © Explora Journeys

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van het Fil Rouge Restaurant op de Explora I - © Explora Journeys

Zoals het een vijfsterren cruiseschip betaamt zijn al uw drankjes (ook alcoholische) inbegrepen bij de reissom. Ook voor de specialiteitenrestaurants, WiFi en fooien betaalt u niet extra. Formele avonden zijn er niet; het kledingadvies is “Elegant Resort Casual”.

Explora Journeys cruiseschip Explora IImpressie van de Explora I - © Explora Journeys

We hoeven u niet te vertellen dat een cruise méér is dan alleen een prachtig schip. Ook op het gebied van vaarroutes heeft Explora Journeys duidelijk een Europese “touch”. Verwacht dus een wat langer verblijf aan land en een aantal bijzondere aanloophavens. Zo blijft de Explora I in haar eerste seizoen twee dagen in plaatsen als Edinburgh, Reykjavik en New York.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder