020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: een korte cruise met de Insignia van Oceania Cruises

Een paar dagen meevaren met de Insignia van Oceania Cruises; het was een unieke kans. Ook al omdat deze korte reis me in vijf dagen naar maar liefst vier nieuwe bestemmingen zou brengen. Begin juni is het zo ver en vlieg ik met KLM van Amsterdam naar Bordeaux.  

Als het toestel de landing inzet word ik getrakteerd op een schitterend uitzicht op de stad en zie ik de Insignia al liggen. Een korte taxirit vanaf de luchthaven brengt me in no time naar het centrum. Want daar, midden in de stad, ligt het schip te wachten. En dát is nou precies het voordeel van een reis op een kleiner cruiseschip, de kleinere afmeerhavens. Na het inchecken en de kennismaking met mijn comfortabele balkonhut heb ik een uurtje om even van boord te gaan en sfeer te proeven in Bordeaux.

reisverslag oceania cruises insignia
Centraler kan een cruiseschip niet afmeren: Insignia in het centrum van Bordeaux

reisverslag oceania cruises insignia
Place de la Bourse, Bordeaux

reisverslag oceania cruises insignia
De Insignia vertrekt uit Bordeaux en vaart over de rivier de Gironde naar open zee

Het vertrek uit Bordeaux is geweldig. Luid toeterend varen we de Gironde af. We passeren prachtige historische gebouwen, trendy terrassen en diverse bruggen. We varen als het ware door het land en dat is voor een zeeschip toch een bijzondere gewaarwording. Tijdens het borreluur in de Horizons Lounge bereikt de Insignia de Golf van Biskaje die zich vandaag van zijn rustige kant laat zien. Zoals we van Oceania Cruises mogen verwachten is het diner van extreem hoge kwaliteit en de sfeer op dit intieme en gezellige schip is uitstekend.

reisverslag oceania cruises insignia
Kreeft is in bijna ieder restaurant aan boord te bestellen

Ik slaap opperbest in mijn “Tranquility Bed” en als ik de volgende morgen de gordijnen open is de kust van Bretagne al in zicht. De zon schijnt als de Insignia via nogal ingewikkeld lijkende manoeuvres de haven van Lorient binnen vaart. Aan bakboord een strand met bont gekleurde huizen; aan stuurboord een indrukwekkend fort. Veel passagiers maken excursies in de mooie omgeving van Lorient, maar wij kiezen ervoor om de lokale veerboot te nemen naar het Ile de Groix. Dit mooie eiland ligt op 45 minuten varen van Lorient en is een populaire vakantiebestemming in de zomer. Nu, in juni, is het er heerlijk rustig en dankzij de blauwe lucht en felle zon ziet het eiland met zijn witte zandstranden er bijna Caribisch uit. We rijden met de (enige) lokale bus over het eiland en worden door de buschauffeur op verzoek afgezet bij een restaurant waar we in de achtertuin genieten van een onvergetelijke lunch.

reisverslag oceania cruises insignia
Insignia in Lorient, Frankrijk

reisverslag oceania cruises insignia
Aankomst in Port Tudy op het eiland Groix

reisverslag oceania cruises insignia
Een van de prachtige zandstranden op het eiland Groix

Keurig op tijd nemen we de ferry terug naar Lorient. Eenmaal terug aan boord van de Insignia dineren we weer opperbest, drinken we een Martini in de gelijknamige bar en schuiven we aan in de showlounge voor een professionele productieshow. We sluiten de avond in de Horizons Lounge waar het nog lang gezellig is. Aangezien we morgen de hele dag op zee zijn, wordt er niet erg op de klok gelet vanavond!

reisverslag oceania cruises insignia
Carpaccio van inktvis

reisverslag oceania cruises insignia
Wel of geen dessert? Wél een dessert!

Een dag op zee is een welkom rustpunt op iedere cruise. Na een uitgebreid ontbijt wandel ik een kilometer of twee op het bovendek en zie, geloof het of niet, een tonijn opspringen uit de golven. In de middag passeren we Land’s End en bereikt de Insignia de Ierse Zee. Om vier uur zitten we klaar voor de Afternoon Tea, niet te missen op een Oceania Cruises schip. We zijn ook nu weer onder de indruk van het aanbod en de elegante setting. Na de copieuze Afternoon Tea moeten wel wat extra rondjes over het buitendek gelopen worden als voorbereiding op het diner, wat wederom een culinair hoogtepunt is.

reisverslag oceania cruises insignia
De Horizons Lounge waar iedere middag de Afternoon Tea wordt geserveerd

Belfast. Ik weet niet zo goed wat ik verwachten kan maar als ik met de gratis Oceania Cruises shuttlebus naar het centrum word gebracht ben ik direct enthousiast. In de zeventiger en tachtiger jaren werd Belfast gezien als een van ’s werelds meest gevaarlijke steden, maar tegenwoordig is het er rustig en groeit het aantal toeristen sterk. Met een sightseeing bus rijd ik door de hele stad, langs de enorme “Peace Wall” en de confronterende muurschilderingen, maar ook door het prachtige centrum met zijn vele winkels en statige overheidsgebouwen. Natuurlijk moét ik een bezoek brengen aan Titanic Belfast. Op de plek waar het iconische schip in 1912 gebouwd werd staat nu een enorm modern museum dat voor mij alleen al reden genoeg is om Belfast nog een keer te willen bezoeken. Ik loop uren te dwalen door de vele zalen die op zeer indrukwekkende wijze het tragische verhaal van de ondergang van de Titanic vertellen. Een absolute aanrader.

reisverslag oceania cruises insignia
Het fantastische Titanic museum in Belfast

reisverslag oceania cruises insignia
Het imposante stadhuis van Belfast

De Insignia blijft nog tot ’s avonds laat in Belfast liggen. Alhoewel de zon achter Black Mountain is verdwenen is de temperatuur nog aangenaam genoeg om buiten te dineren op het terras van het Terrace Café. Op de Insignia wordt niet bezuinigd op eten. Ook niet in het buffet restaurant. Sushi, kreeft, vers gebakken biefstuk en toch ook maar een paar bolletjes huisgemaakt roomijs toe. En dat alles met de skyline van Belfast op de achtergrond.

Mijn korte cruise eindigt in Dublin, de hoofdstad van Ierland. Als de Insignia aanlegt in het sombere havengebied lijken we getrakteerd te worden op typisch Iers weer. De donkere wolken maken echter al snel plaats voor de zon. Te voet verken ik het centrum van Dublin; het blijkt een stad om direct van te gaan houden. Ik ben gecharmeerd van de typisch Ierse sfeer, de ongelooflijk vriendelijke bevolking en de mooie gebouwen. Ik loop uren en geniet volop. Het beeld van Molly Malone, Temple Street met al z’n pubs en restaurants, Trinity College waar ik "The Book of Kells" en de schitterende bibliotheek bewonder. Ik kom tijd te kort!

reisverslag oceania cruises insignia
Temple Bar, de uitgaansstraat van Dublin

reisverslag oceania cruises insignia
De bibliotheek van Trinity College

Vanuit Dublin vlieg ik naar huis, vol nieuwe indrukken. Vijf dagen, vier havens en met de fantastische Insignia als varend hotel. Dit cruiseschip is niet te groot, niet te klein en heeft een zeer vriendelijke bemanning en een culinair topteam aan boord. Zo reis je op de meest comfortabele manier naar de mooiste en meest interessante plaatsen op aarde.

 

Op de schepen van Oceania Cruises lijkt het alsof het iedere dag zaterdag is; er hangt een ontspannen sfeer aan boord die door veel van onze klanten erg op prijs gesteld wordt. Formele avonden zijn er niet; er is maar één kledingadvies: "elegant casual". Niet-alcoholische drankjes zijn altijd inbegrepen, net zoals diners in de fantastische specialiteitenrestaurants. Het mag niet onvermeld blijven dat Oceania Cruises bekend staat om haar uitstekende keuken en persoonlijke service. Ervaar het zelf op de middelgrote schepen die prachtige routes over de hele wereld varen.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Oceania Cruises, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen met Oceania Cruises

Alle foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Bart de Boer

Bart is Managing Director van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine