020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Silversea Cruises start met de bouw van de innovatieve Silver Nova

Tijdens een ceremonie op de Meyer Werft in het Duitse Papenburg op 18 november kondigde Silversea Cruises de naam aan van haar nieuwste en meest innovatieve schip: Silver Nova. Tegelijk werd de eerste staalplaat gesneden, het startsein van de bouw.

nieuw cruiseschip silver nova silversea cruisesImpressie van de nieuwe Silver Nova van Silversea Cruises - Afbeelding © Silversea Cruises

De eerste keer dat wij geconfronteerd werden met het scheiden van afval was in de tachtiger jaren op een cruiseschip. Het milieu staat terecht al jaren hoog op de agenda van de meeste cruisemaatschappijen. Er zijn veel ontwikkelingen op dat gebied: het zuiveren van uitlaatgassen, het aansluiten op walstroom en de “bubbel” techniek die er voor zorgt dat het schip minder weerstand in het water heeft en dus minder brandstof gebruikt. Vanaf 2023 gaat de cruise industrie nieuwe (en grote) stappen nemen op milieu gebied als Silversea Cruises haar nieuwe vlaggenschip Silver Nova in de vaart neemt.

Traditioneel laat Silversea Cruises bouwen in Italië maar voor de baanbrekende nieuwe Silver Nova vond de rederij in de Duitse Meyer Werft de perfecte partner. Samen met deze zeer gerenommeerde werf in Papenburg wordt door experts van de Royal Caribbean Group (de moedermaatschappij van Silversea Cruises) gewerkt aan een zo milieuvriendelijk bouwproces én een revolutionaire aandrijving van het schip. De Silver Nova beschikt dan ook over een hybride aandrijving op LNG (vloeibaar natuurlijk gas) tijdens het varen. In de havens zorgt een revolutionaire combinatie van brandstofcellen en enorme accu’s dat het schip daar geen uitstoot meer heeft.

nieuw cruiseschip silver nova silversea cruisesDe Silver Nova belooft een revolutionair cruiseschip te worden - Afbeelding © Silversea Cruises

Over het interieur van de Silver Nova is nog niets bekend. Wel heeft Silversea Cruises een impressie vrijgegeven van het exterieur; het maakt ons erg benieuwd want dit schip ziet er anders uit dan we gewend zijn. Eén ding is wel duidelijk: met een tonnage van 58.700 en plaats voor 728 gasten in comfortabele suites met butlerservice belooft de Silver Nova een van de ruimste cruiseschepen ter wereld te worden.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine