020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Top 10 tips: wat is er te zien in Tokio?

Tweemaal was ik een week in de Japanse hoofdstad Tokio en beide keren kwam ik erachter dat er geen moment tijd voor verveling is. Bekijk hier tien tips voor bezienswaardigheden tijdens een bezoek aan Tokio.Shibuya
Het Times Square van Tokio is met name ‘s avonds erg indrukwekkend. Iedere keer als het licht op groen gaat steken honderden (duizenden?) mensen tegelijk de enorme zebrapaden over. Het is bijzonder druk, maar nooit chaotisch. Maar dat geldt eigenlijk voor de hele stad. Het beste uitzicht over de menigte heeft u vanuit de Starbucks. Ook aardig is het beeld van Hachiko, het hondje dat jaren tevergeefs bij het station wachtte op zijn overleden baas.


Shibuya

Tokyo Tower
Deze toren lijkt erg veel op de Eiffeltoren en dat is geen toeval: de Tokyo Tower is qua ontwerp gebaseerd op de beroemde toren in Parijs. De versie in Tokio is nog een meter of tien hoger dan haar voorbeeld en biedt ook een observatieplatform met mooi uitzicht. 


Tokyo Tower

Tokyo Skytree
In tegenstelling tot veel andere wereldsteden is Tokio geen stad van enorme hoogbouw, dus de 634 meter hoge Skytree is al van verre zichtbaar. Het hoogste observatieplatform ligt op maar liefst 450 meter hoogte, dus het uitzicht is fenomenaal.  In de uitgebreide winkelgalerij is van alles te koop; ideaal om Japanse souvenirs op de kop te tikken.


Tokyo Skytree

Imperial Palace
Een van de leukste dingen aan Tokio is dat het op sommige plekken een drukte van jewelste is – en op andere plaatsen juist weer heerlijk rustig. Het park van het keizerlijk paleis (gratis te bezoeken) is daar een perfect voorbeeld van. Aan de buitenzijde van het complex staan de iconische torens van het paleis. De beste plek voor een foto is vanaf de Nijubashi brug. 


Imperial Palace

Tokyo Metropolitan Government Buildings
Deze twee identieke torens liggen op wandelafstand van het Shinjuku station. Met een lift is het gratis observatieplatform te bereiken, dat een mooi uitzicht over de stad biedt. Welke van de twee torens u kiest maakt geen verschil; de uitzichten zijn vrijwel identiek. 


Tokyo Metropolitan Government Buildings

Harajuku
Deze wijk vormt het centrum van de unieke straatmode die in Japan populair is. Vooraanstaande modeontwerpers halen hun inspiratie uit deze wijk en wie hier rondloopt kijkt dan ook zijn ogen uit. De kledingstijl van de jongeren is een vrolijk allegaartje van verschillende invloeden en valt nog het beste te omschrijven als ‘bont’. Op zondag zijn hier de meeste jongeren te vinden, voornamelijk in de Takeshitastraat. 


Harajuku

Yoyogipark
Dit grootste stadspark van Tokio is het Vondelpark in het kwadraat. Op zonnige weekenddagen is het er een gezellige drukte van jewelste. Hardlopers, stelletjes die romantisch aan het picknicken zijn, families die er een dagje uit van maken – allemaal verzamelen ze zich in het park. Met enige regelmaat worden er ook optredens gegeven door de meest uiteenlopende artiesten. Ik trof een groep Elvis Presley-imitators. 


Het Yoyogipark

Senso-Ji
De Senso-Ji tempel is de oudste tempel van Tokio en de misschien wel populairste trekpleister van de stad. We zijn op twee verschillende momenten bij het complex geweest en beide keren was het hier erg druk! De tweede keer had dat een goede reden, toen was er een festival aan de gang op het complex. Ondanks de drukte is het hier erg mooi. Bij het hoofdgebouw staan mensen in de rij om staafjes wierook aan te steken voor geluk en binnen is vaak een ceremonie aan de gang.


De Senso-Ji tempel

Meji-Jingu
Het contrast tussen de twee mooiste tempels van de stad kan nauwelijks groter zijn. Senso-Ji ligt midden in de drukke wijk Asakusa en de mensenmenigte is hier overweldigend. Meji-Jingu ligt middenin een uitgestrekt bos en hoewel hier ook voldoende mensen rondlopen, vond ik dat hier een serene rust heerste. Bij de tempel zelf zijn de monniken aan het werk en schrijven bezoekers hun wensen (‘ik wil niet kaal worden’, ‘ik wil gelukkig zijn in de liefde’ en vergelijkbare verzoeken) op houten plankjes. 


De Meji-Jingu tempel

Omotesando
De Champs-Elysees van Tokio; de luxe merken van deze wereld zijn in deze laan gevestigd. De Omotesando ligt dichtbij het centrum van de bonte wijk Harajuku, dit valt dus prima te combineren op dezelfde dag. 


De Omotesando boulevard

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder