020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Walvissen spotten in Vancouver, Canada

De VCK cruise experts waren in Vancouver, Canada. Zij trotseerden de weergoden en gingen (met succes!) op zoek naar walvissen.

walvissen spotten in vancouver canada

De Canadese stad Vancouver staat steevast op lijstjes van meest leefbare steden ter wereld. Schitterend gelegen tussen de Stille Oceaan en de bergen heeft deze metropool dan ook heel veel te bieden. Na het begeleiden van een reis heb ik hier een middag naar eigen invulling. Op voorhand had ik al allerlei interessante 'hotspots' opgezocht om te gaan bezoeken. Maar dit alles schuif ik opzij als ik in de Rocky Mountaineer trein een folder zie. "Whale watching" staat er voorop de folder. Enthousiast ga ik online op onderzoek via mijn smartphone. Is het walvissen seizoen? Kan dit vanuit Vancouver? Hoe groot is de kans dat ik wat te zien krijg? Ik besluit alle aanbieders een voor een te bellen...En ja, er is ergens plek!

Lees hier mijn reisverslag met de Rocky Mountaineer trein door westelijk Canada.

walvissen spotten in vancouver canada

De volgende dag ga ik per taxi naar Granville Island. Ik kom aan in de stromende regen. Rennend kom ik het kantoor van Wild Wales Vancouver binnenvallen. Na een korte introductie van het personeel en het tekenen van veiligheidsvoorschriften gaan we aan boord van een open (!) boot.

Nadat we rustig onder de brug door zijn gevaren gaat het gas erop. Het begint harder te regenen. Ik heb besluit mijn zonnebril op te zetten. Niet vanwege de zon maar het opspattende water doet zeer aan mijn ogen. Wij zijn nu al ruim een uur aan het varen en ik begin mij voorzichtig af te vragen of het dit allemaal wel waard is. Want ondanks het gigantische survival pak wat ik aan heb begin ik het toch wat fris te krijgen.

walvissen spotten in vancouver canada

Maar dan ineens klinkt er licht gegil en staan er mensen op. Er is een bultrug gespot! Het weer, een zeurende rug, de kou, al het ongemak is direct weg. Wat is dit geweldig zeg. We zijn met zo'n tien mensen aan boord. Spanjaarden, Duitsers, Canadezen, Mexicanen en ik. Gelukzalig kijken wij elkaar aan. Dankbaar dat we dit mogen meemaken. Onze gids Lucy noteert dat Big Betty weer is gespot. 18 meter lang is ze maar liefst. Helaas heeft Betty een flinke duik genomen en dit doet de schipper besluiten verder te gaan.

walvissen spotten in vancouver canada

Via radio contact met andere boten horen wij dat er een groep orka's in de buurt moeten zijn. En ja hoor! Vlakbij onze boot bevindt zich een familie 'killer whales'. Op gepaste afstand vergapen wij ons aan deze majestueuze zoogdieren. Lucy vertelt ons dat we hier drie generaties zien. Orka's leven in groepen en blijven hun hele leven bij elkaar.

walvissen spotten in vancouver canada

We krijgen uitgebreid de tijd om te fotograferen maar bovenal te genieten. Van alle kanten zijn er nu bootjes aanwezig. Maar het lijkt deze dieren niet te deren. Het voelt alsof wij te gast zijn en zij hier de dienst uitmaken.

walvissen spotten in vancouver canada

De regen interesseert ons al lang niet meer. Zo nu en doen gaan we met een doekje over de lens van onze camera. Boterhamzakjes bieden uitkomst om onze lenzen te beschermen tegen de regen. Ik voel me net een avonturier, al blijft het een koddig gezicht met het enorme pak.

Op de terugweg spotten we ook nog Amerikaanse zeearenden. Deze prachtige vogels stonden zo'n dertig jaar geleden op het punt van uitsterven, maar inmiddels groeit het aantal Amerikaanse zeearenden weer.

walvissen spotten in vancouver canada

Moe maar voldaan keren we terug naar Vancouver. Wat een mooie ervaring!

VCK Cruises biedt elk jaar Cruise & Ontdek reizen aan naar Canada en Alaska. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor een overzicht van al onze unieke cruisevakanties naar Canada en Alaska

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder