020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Wat u weten moet over de restaurants op de Seven Seas Explorer

Op het nieuwe schip van Regent Seven Seas Cruises is op culinair gebied zó veel te beleven dat we u graag even virtueel wegwijs maken in alle geweldige restaurants op dit ultra luxe boutique schip.

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer in Monte Carlo, Monaco
Om te beginnen: alle restaurants op de Seven Seas Explorer hebben een open zitting; u eet dus wanneer u wilt, waar u wilt en met wie u wilt. Er zijn geen geen formele avonden; elke avond is de dress code "smart casual". Om teleurstellingen te voorkomen verdient het aanbeveling om al voor vertrek een aantal diners te reserveren om te zorgen dat u de culinaire hoogtepunten van dit prachtige schip niet mist. Dat kan heel simpel online; nadat u uw reis bij ons bevestigd heeft krijgt u daar alle informatie over.

Maar wat kunt u nou verwachten op wat Regent Seven Seas Cruises zelf omschrijft als "The Most Luxurious Ship Ever Built"?

1. Compass Rose Restaurant

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Compass Rose Restaurant
Het grootste restaurant van het schip is het Compass Rose Restaurant. Deze elegante ruimte met hoge plafonds lijkt nog het meest op een restaurant in een modern vijfsterren hotel in Londen of New York. U kunt hier iedere avond zonder reservering terecht; een tafel voor twee is geen probleem. Met de introductie van de Seven Seas Explorer heeft Regent Seven Seas Cruises de menu's van dit restaurant onder handen genomen. Het resultaat is nogal indrukwekkend te noemen. Aan de linkerkant het dagelijks wisselende, uitgebreide a la carte menu, waar soms ook regionale specialiteiten op te vinden zijn. Aan de rechterkant een lange lijst met gerechten die "los" besteld kunnen worden. Denk aan Filet Mignon en kreeft. U kiest daar een saus en bijgerechten bij volgens eigen voorkeur. En om het menu compleet te maken is er een dagelijks wisselend "Chef's Menu". De keuze is echt onovertroffen. Zo zeer dat Regent Seven Seas Cruises dit restaurant zelf beschouwt als een extra specialiteitenrestaurant.
seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Compass Rose Restaurant menukaart
2. Sette Mari at La Veranda

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Sette Mari at La Veranda buitenterras
Hoog op dek 11 ligt La Veranda, het schitterende buffet restaurant. Overdag kunt u hier terecht voor uitgebreide ontbijten en dagverse lunches, maar 's avonds verandert dit restaurant in Sette Mari ("Seven Seas"), een Italiaanse bistro. Ook hier is een reservering niet noodzakelijk, alhoewel de tafels op het buitenterras erg populair zijn. Wij dineerden hier na het vertrek uit Ibiza en bij het licht van de ondergaande zon was dat een waar feest. De keuken is -niet verrassend- typisch Italiaans, met een uitgebreid menu vol klassiekers en wat nieuwe culinaire verrassingen.
seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer La Veranda Buffet Restaurant

3. Prime 7 Restaurant

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Prime 7 King Crab

Prime 7 is het steak house aan boord van de Seven Seas Explorer, alhoewel ze hier ook heerlijke visspecialiteiten serveren. Dit restaurant is extreem populair, dus wacht niet te lang met reserveren. Bij binnenkomst treft u eerst een kleine bar waar u desgewenst een aperitief (inbegrepen bij de reissom!) kunt bestellen voordat u naar uw tafel gebracht wordt. De steaks zijn van een extreem hoge kwaliteit en de service is onberispelijk zonder stijfjes te worden. Onze tip: hou voldoende ruimte voor een toetje en bestel (net als wij) de Caramel Popcorn Sundae!
seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Prime 7 Restaurant

4. Pacific Rim Restaurant
seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - ingang Pacific Rim Restaurant

Onze persoonlijke favoriet is Pacific Rim. Maar ja, we houden dan ook erg van Aziatisch eten. Een enorme Tibetaanse gebedsmolen verwelkomt u in het moderne restaurant dat meteen indruk maakt. Aan tafel wordt u verwelkomd met de cocktail van het huis (wederom inbegrepen) of elk ander drankje dat u wenst. Het menu geeft een prachtig beeld van al het heerlijks dat de Aziatische keuken te bieden heeft.

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Pacific Rim Restaurant

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Pacific Rim menukaart met voorgerechten

5. Chartreuse Restaurant

seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - onderbord in Chartreuse Restaurant

Op de Seven Seas Explorer maakt het Franse specialiteitenrestaurant Chartreuse haar debuut. Het is prachtig ingericht en zeer sfeervol en de kaart staat bol van de Franse specialiteiten. Let hier (en in alle andere restaurants) ook op het prachtige servies en glaswerk; een lust voor het oog.
seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - Chartreuse Restaurant
6. Room Service

Maar mocht u nou moe zijn van een drukke dag aan land en geen zin hebben om "uit eten" te gaan, wees dan gerust. Regent Seven Seas Cruises biedt gratis room service in alle suites, 24 uur per dag. Het is zelfs mogelijk om het diner gang voor gang te laten serveren op uw eigen balkon. Dat is pas écht "ultra luxury"!
seven seas explorer restaurant overzicht
Seven Seas Explorer - dessert

 Alle foto's (c) VCK Cruises

Klik hier voor alle unieke VCK reizen met de Seven Seas Explorer

Over de auteur

Bart de Boer

Bart de Boer

Bart is de General Manager van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het nieuwe 88 pagina's tellende inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's, tips én reizen van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine