020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: Een cruise in de Middellandse Zee met Princess Cruises

Deel 1 - van Venetië naar Corfu

Het is niet mijn gewoonte om in de schoolvakanties op reis te gaan maar in 2013 kon het niet anders en dus boekten we een 12-daagse cruise met de Ruby Princess van Princess Cruises in de piek van het hoogseizoen. 

Ruby Princess cruise door de Middellandse Zee

We vliegen naar Venetië; vanuit het vliegtuig kunnen we ons cruiseschip al zien liggen. Met een lengte van bijna 300 meter en een breedte van 36 meter is Ruby Princess "nogal groot" te noemen. Op deze cruise zijn er 3.300 passagiers aan boord, waaronder zo'n 500 kinderen. Toch zou je dat bij het inchecken niet denken; het gaat allemaal razendsnel en een paar uur na vertrek van Schiphol betreed ik mijn hut. De vakantie is begonnen!

Ruby Princess vertrekt pas morgenavond uit Venetië, dus we gaan al snel weer aan land. We verkennen de minder drukke straatjes van deze fantastische stad en stuiten op een gezellig terras waar we een Aperol Spritz bestellen en luisteren naar het vrolijke Italiaanse gebabbel om ons heen. Eten doen we ook aan land in een klein maar oh zo fijn restaurantje dat ik op Tripadvisor gevonden heb. Als het tijd wordt om terug te gaan naar ons schip begint het te regenen. Enigszins doorweekt stappen we terug aan boord, waar de bars gewoon open zijn en we toasten op een geweldig begin van de reis.

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

De volgende morgen schijnt de zon volop en besluit ik in alle vroegte aan land te gaan om Venetië te beleven zonder toeristen. Bekijk het artikel en de foto's hier. 's Middags vertrekt ons enorme cruiseschip uit Venetië en staan wij natuurlijk aan de reling. De stemming is opperbest als we langs het San Marco Plein varen en de Adriatische Zee bereiken. De Ruby Princess begint vaart te maken als wij ons melden bij een van de restaurants voor het diner. We kiezen ervoor om aan een grote tafel te dineren en het is altijd leuk om medepassagiers uit andere delen van de wereld te ontmoeten. 

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Geen beter begin van een cruise dan een dag op zee. Passagiers krijgen de gelegenheid om hun varende hotel beter te leren kennen en dat zorgt voor een bepaalde rust. Het is trouwens ongelooflijk hoeveel ruimte er is op de Ruby Princess. Op deze prachtige zomerdag is er altijd een dekstoel te vinden en zijn er zelfs bijna verlaten open dekken te vinden. In het buffetrestaurant is het tijdens de lunch erg druk, maar Princess organiseert op zeedagen een Engelse Pub Lunch in een van de lounges en dat blijkt een regelrechte hit te zijn. De dag vliegt voorbij en we merken dat we tot rust komen. Dat komt mede door het ingenieuze ontwerp van de Ruby Princess. De lounges en bars zijn net wat kleiner gehouden waardoor het al snel gezellig is. En met vier zwembaden en bijbehorende zonnedekken is er ook buiten méér dan genoeg plaats voor iedereen. 

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Haast onmerkbaar is de Ruby Princess afgemeerd in Dubrovnik, Kroatië. We zijn hier niet alleen; er liggen nog drie grote cruiseschepen. Met een shuttlebus rijden we zeer bijtijds naar de oude stad met haar dikke Middeleeuwse stadsmuren en nauwe steegjes. De indrukwekkende hoofdweg Stradun is nog relatief rustig als we aankomen, maar na mijn ritje met de kabelbaan naar de top van de berg om foto's te nemen kom ik terecht in een toeristenkermis. Niet alleen cruisepassagiers maar minstens net zoveel dagjesmensen hebben besloten om vandaag Dubrovnik te bezoeken en dat maakt dat er af en toe filevorming ontstaat in de nauwe straatjes van het autovrije centrum. Onze eerste wijze les tijdens deze vakantiecruise: zorg dat je vroeg bent of ga 's middags. Gelukkig heeft Dubrovnik genoeg leuke terrassen waar je heerlijk mensen kunt kijken onder het genot van een goede kop koffie.

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Een nieuwe dag, een nieuwe haven! Als ik de gordijnen in mijn hut 's morgens open zie ik Corfu Stad in het zonlicht baden. Het belooft weer een prachtige dag te worden. Na een heerlijk ontbijt stappen we aan land en stuiten we op een verhuurbedrijf van jeeps. En daar gaan we: met de kap naar beneden verkennen we het noordelijk deel van Corfu. Door slaperige dorpjes en langs olijfboomgaarden bereiken we Paleokastritsa, een bekend toeristenstadje dat nog niets van zijn charme heeft verloren. Diepblauw water, een mooi zandstrand en schitterende natuur; dit is echt een paradijselijke plek. We zwemmen wat en stoppen later bij een restaurant langs de weg waar we op een schitterend terras genieten van een Griekse salade. Het is heerlijk om je eigen dag zo te kunnen indelen; een van de grote voordelen van een cruise. 

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Ruby Princess reisverslag van cruise door de Middellandse Zee

Klik hier voor deel 2 van dit reisverslag

Princess Cruises biedt reizen aan op grote, indrukwekkende schepen met veel faciliteiten voor jong en oud naar bestemmingen over de hele wereld. De rederij staat bekend om haar innovatieve vaarschema's en haar goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Princess Cruises, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies, mail ons of klik hier voor onze unieke speciale aanbiedingen van Princess Cruises.

Foto's © VCK Cruises

Over de auteur

Bart de Boer

Bart de Boer

Bart is de General Manager van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is het nieuwe 44 pagina's tellende inspiratie magazine van de experts van VCK Cruises. Vol reisverhalen, foto's en tips. Vraag het magazine én onze mooiste aanbiedingen vandaag nog aan!

Bestel het magazine