020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Als de avond valt - onze 20 favoriete cruisefoto's genomen rond zonsondergang

Tijdens elke cruise is een zonsondergang een magisch moment. Op de kade wordt het vertrek voorbereid, de trossen worden losgegooid en terwijl de zon spreekwoordelijk in de zee zakt is er de gelegenheid om alle belevenissen van die dag te overdenken. Hier zijn 20 zonsondergang foto's die we door de jaren heen maakten, elk met een eigen verhaal.

8 oktober 2014 - Villefranche, Frankrijk

azamazing event azamara journey in villefrance

Het weer was op z'n zachtst gezegd wisselvallig tijdens onze weekcruise langs de Franse Rivièra en de kapitein van de Azamara Journey had al moeten besluiten om wat havens over te slaan. Maar toen ons schip voor anker ging bij Villefranche scheen de zon en waren de weergoden aanmerkelijk beter gestemd. 's Avonds trok Azamara alle registers open en werden we uitgenodigd voor hun fameuze "White Party" op het zonnedek. De ligstoelen waren vervangen door gedekte tafels met stoelen, er was live muziek en het buffet was overdadig. Onder een praktisch wolkenloze lucht werd het een hele gezellige avond.

5 september 2007 - Gudvangen, Noorwegen

Vertrek van Braemar Fred. Olsen Cruise Line uit Gudvangen Noorwegen

Veel cruiseschepen bezoeken Flåm en nog veel meer toeristen kiezen ervoor om hier de excursie "Norway in a Nutshell" te maken. Ook wij. Met het beroemde bergtreintje reden we van Flåm naar Myrdal en vervolgens door naar Voss. Daar genoten we van de lunch en stapten we in een touringcar voor de spectaculaire tocht over bergpassen naar het kleine plaatsje Gudvangen. Nogal uniek was dat ons schip, de Braemar van Fred. Olsen Cruise Lines, in de tussentijd van Flåm naar Gudvangen was gevaren. De Braemar is klein genoeg om in de afgelegen Naerøyfjord te varen. Bij vertrek stonden we op de boeg en genoten we van de onnavolgbare schoonheid van de natuur in dit deel van Noorwegen.

2 april 2008 - Bridgetown, Barbados

Vertrek van Carnival Destiny uit Bridgetown Barbados

We waren in Barbados aan boord van de Norwegian Jewel en stonden 's middags aan de reling toen de Carnival Destiny vertrok. In een aura van zonlicht voer het schip van Carnival Cruise Line naar de horizon; een magisch gezicht. De Carnival Destiny, ooit het grootste cruiseschip ter wereld, heet inmiddels Carnival Sunshine. Heel toepasselijk bij het zien van deze foto.

14 september 2011 - New York, USA

Vertrek van Crystal Symphony uit New York

Met de Crystal Symphony vertrokken we vanuit New York voor een cruise naar Canada & New England. Het was een prachtige septemberdag; niet te warm en niet te koud. Met de gratis shuttlebus van Crystal Cruises waren we 's morgens nog even inkopen wezen doen maar nu stonden we klaar voor het vertrek uit Manhattan. Onder luid getoeter en met hulp van een Moran sleepboot draaide Crystal Symphony de Hudson op. In het licht van de avondzon zagen we de wolkenkrabbers van Manhattan vervolgens als een decor voorbij trekken. En als passend afscheid leek het alsof het Vrijheidsbeeld ons uitzwaaide. Simpelweg onvergetelijk.

25 maart 2019 - Sydney, Australië

Vertrek van Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises uit Sydney Australie

Het was de hele dag zwaar bewolkt in Sydney. 's Avonds liepen we naar de geweldige Opera Bar, direct naast het Sydney Opera House gelegen. Druk, toeristisch en duur maar op zo'n locatie maakt dat weinig uit. Opeens was daar de zon die de lucht fel geel en oranje kleurde. Alsof het zo geregisseerd was voer net op dat moment de Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises onder de Harbour Bridge door.

12 juni 2002 - Charlotte Amalie, St. Thomas, US Virgin Islands

Vertrek van Grand Princess van Princess Cruises uit St. Thomas

Het mooiste deel van de dag op elke Caraïbische cruise is ontegenzeggelijk de late middag. Deze foto maakten we in St. Thomas aan boord van de Grand Princess na een heerlijke dag op het prachtige buureiland St. John. Op het bijna verlaten dek op de boeg van het schip genoten we van de magische sfeer en het prachtige uitzicht op de haven van Charlotte Amalie.

27 juni 2006 - Lahaina, Maui, Hawaii, USA

Vertrek van Celebrity Infinity van Celebrity Cruises uit Lahaina, Hawaii

Na een lange zeereis over de Stille Oceaan kwamen we aan in Lahaina. Groen leek hier groener, blauw was zeker blauwer. We gingen pootje baden op een van de prachtige stranden, maakten en helikoptervlucht over het eiland Maui en namen 's avonds met moeite afscheid van het leuke stadje Lahaina. Vanuit de tender wierpen we een laatste blik op Lahaina; gelukkig in de wetenschap dat er nog vier prachtige Hawaiiaanse dagen zouden volgen.

11 maart 2012 - Buenos Aires, Argentinië

Vertrek van Insignia van Oceania Cruises uit Buenos Aires, Argentinië

Een van de mooiste zonsondergangen die we ooit hebben gezien was die bij vertrek uit Buenos Aires met de Insignia van Oceania Cruises. In perfecte weersomstandigheden (geen wind, aangename temperaturen) stonden we uren op het open dek te genieten van dit schouwspel van de natuur.

21 mei 2016 - Amsterdam, Nederland

Vertrek van Koningsdam van Holland America Line uit Amsterdam

Direct na de doop van de Koningsdam in Rotterdam vertrok het schip naar Amsterdam. Het was een onvergetelijk schouwspel om op dit enorme schip uit de thuishaven van Holland America Line te vertrekken. Het toeterconcert tussen Koningsdam en het ss Rotterdam (nu museumschip) zal ons nog lang heugen. In alle vroegte kwam de Koningsdam de volgende ochtend aan bij de Passenger Terminal Amsterdam. Vanuit een rondvaartboot maakten we 's avonds deze foto.

21 november 2005 - Istanbul, Turkije

Vertrek van Nautica van Oceania Cruises uit Istanbul, Turkije

We waren in Istanbul voor de doop van de Nautica van Oceania Cruises. Het was bitter koud en het sneeuwde zelfs, maar binnen in de Horizon Lounge was het warm en werd zoals iedere middag een fantastische Afternoon Tea geserveerd. Terwijl de zon onderging genoten we van scones, taartjes en ... thee natuurlijk.

31 december 2012 - Middellandse Zee

Oudjaarsavond aan boord van de Norwegian Spirit in de Middellandse Zee

Op 30 december waren we in zonnig Barcelona ingescheept op de Norwegian Spirit voor een Oud & Nieuw cruise naar de Canarische Eilanden en Madeira. Dit was de laatste zonsondergang van 2012, gefotografeerd toen Norwegian Spirit de Straat van Gibraltar naderde. Niet lang na het nemen van deze foto begon aan boord een grandioos Oud & Nieuw feest dat we ons nog lang zullen herinneren.

1 oktober 2008 - Dardanellen, Turkije

Vertrek van Prinsendam van Holland America Line uit Istanbul, Turkije

Met de Prinsendam van Holland America Line waren we van Piraeus naar Istanbul gevaren waar we 24 uur hadden doorgebracht. In de middag werden de trossen los gegooid en stoomde het schip op naar de Zwarte Zee via de nauwe Bosporus. In het licht van de ondergaande zon voeren we langs kapitale historische villa's, landhuizen, machtige forten en gezellig uitziende stadjes.

12 november 2001 - Puntarenas, Costa Rica

Zonsondergang in Puntarenas, Costa Rica

Onze enige vooraf geboekte excursie tijdens de Panamakanaal cruise met Royal Caribbean's Radiance of the Seas maakten we in Costa Rica. Bij stralende zonneschijn verlieten we 's morgens Puntarenas, om anderhalf uur later in dikke mist en regen bij de fameuze Poas vulkaan te staan. We waren voor niets gekomen, want het fameuze groene meer was door de mist aan het zicht onttrokken. Maar onze teleurstelling was snel verdwenen toen we op het strand van Puntarenas getrakteerd op deze oogverblindende zonsondergang.

12 juni 2003 - Stromboli, Italië

Stromende lava bij Stromboli, Italië vanaf de Royal Clipper

Tijdens het diner schalde de stem van de kapitein van de Star Flyer door het restaurant. We voeren langs het eiland Stromboli en hij raadde ons aan om het eten even te laten staan en naar het open dek te komen. Daar stonden we met open mond te kijken naar de gestage stroom lava die sissend de zee in stroomde. Het was een perfecte avond. Bij het licht van een volle maan besloten we niet terug te gaan naar de eetzaal maar gewoon aan dek te blijven.

16 oktober 2010 - Hong Kong

Aankomst van Seabourn Pride van Seabourn in Hong Kong

Na een mooie cruise naar diverse Chinese havens arriveerde de Seabourn Pride in de late middag in Hong Kong. Met een woud van wolkenkrabbers op de achtergrond baande het schip zich een weg langs traditionele jonks, ferries en gokschepen. Eenmaal aan de kade werd alles in gereedheid werd gebracht voor een diner onder de sterren. Een mooier uitzicht konden we ons niet wensen.

13 juli 2016 - Monte Carlo, Monaco

Doop van de Seven Seas Explorer in Monte Carlo, Monaco

Er waren wat zorgelijke gezichten bij de doopplechtigheid van Seven Seas Explorer van Regent Seven Seas Cruises. Er wakkerde namelijk een stevige wind aan op het "moment supreme". Gelukkig verliep de ceremonie geheel volgens plan. Andrea Bocelli zong de sterren van de hemel en Prinses Charlene van Monaco knipte het lint door waarna de fles champagne in één keer uiteen spatte op de boeg. Terug aan boord was het feest. Bij het zwembad van de Seven Seas Explorer werd volop gedanst. Het was een onvergetelijke avond.

13 maart 2003 - Cannes, Frankrijk

Vertrek uit Cannes met de Seven Seas Voyager van Regent Seven Seas Cruises

Gloednieuw was de Seven Seas Voyager van Regent Seven Seas Cruises toen we aan boord kwamen in Nice. Dit was het eerste cruiseschip waarop alle gasten in ruime suites met balkon verbleven. Alles aan boord was groot en nieuw, we waren erg onder de indruk. En eerlijk is eerlijk, het schip is na ruim 15 jaar nog steeds een van onze favorieten. Tijdens een korte cruise leerden we waarom Regent Seven Seas Cruises zo'n uniek cruiseproduct biedt; ontspannen maar luxe, gezellig maar stijlvol. In de maart-schemering maakten we in Cannes deze foto vanaf ons balkon.

5 februari 2018 - Galle, Sri Lanka

Vertrek uit Galle, Sri Lanka met de Silver Discoverer van Silversea Expedition Cruises

De eerste dag van onze expeditiecruise met Silver Discoverer van Silversea Cruises was meteen een drukke. Onder leiding van het expeditieteam bezochten we een theeplantage, genoten we van een lunch op het strand, reden we met tuktuks door het historische centrum van Galle en gingen we in diezelfde stad op zoek naar de talrijke herinneringen aan de tijd dat de VOC hier heer en meester was. Moe maar zeer voldaan keerden we terug aan boord. Vanuit de heerlijke loungebanken op het achterdek, met een gin-tonic in de hand, genoten van het spectaculaire vertrek.

18 maart 2009 - Belize City, Belize

Vertrek uit Belize City met de Veendam van Holland America Line

Met de Norwegian Pearl bezochten we Belize City. Daar namen we de beslissing om geen excursie te boeken maar zelf rond te wandelen. Dat bleek een slechte beslissing, want de bezienswaardigheden van Belize bevinden zich niet in de hoofdstad. Al vrij snel waren we terug aan boord en fotografeerden bij het licht van een wel hele grote zon de Veendam van Holland America Line.

28 juli 2010 - Stavanger, Noorwegen

Vertrek uit Stavanger Noorwegen met de Westerdam van Holland America Line

We bezochten Stavanger aan boord van de Westerdam van Holland America Line. We maakten een excursie per boot naar de Preikstolen rots en wandelden door de prachtige oude stad met zijn houten witte huisjes. Eenmaal op zee werd de mooie dag afgesloten met een al net zo mooie zonsondergang.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder